Jongerenverkiezingsdebat in bibliotheek, jongerenverkiezingen op school

Jongerenverkiezingsdebat in bibliotheek, jongerenverkiezingen op school

SCHIEDAM - De bibliotheek was gisteravond bij het Jongerenverkiezingsdebat goed gevuld, zoals je op deze foto kunt zien. Er waren jongeren aanwezig van uiteenlopende leeftijden en verschillende scholen. Aanstaande woensdag vinden de jongerenverkiezingen plaats.

Het debat behandelde vier thema’s: veiligheid, armoede, ontspanning en vrije tijd en gezondheid. Dit zijn thema’s waarvan Schiedamse jongeren in de verkiezingsenquête hebben aangegeven dat zij ze heel belangrijk vinden. Ieder thema werd ingeleid door een jongere.

Aan het eind van het debat deed een van de jongeren nog de oproep aan de aanwezige politici om niet alleen te zeggen dat zij graag naar jongeren luisteren, maar ook echt iets met hun input te doen. ‘Laat het geen verkooppraatjes zijn', was de oproep.

Uit elke ronde kwam een aantal statements naar voren. Aan het einde van het debat werd aan jongeren en politici gevraagd of zij zich daar de komende vier jaar hard voor willen maken. Door het ‘ja, ik doe mee’ t-shirt aan te trekken, kon je laten zien dat inderdaad graag te willen doen. 

Volgende week, woensdag 16 maart 2022, is niet alleen de verkiezingsdatum voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar vinden ook de jongerenverkiezingen plaats op middelbare scholen en basisscholen. 

Hierbij een link naar de digitale jongerenstemwijzer. (pdf opent zich in apart venster)

En een link naar de kennisbijlage over de raadsverkiezingen.  (pdf opent zich in apart venster)

Fotograaf: Rick van der Tuin

11-03-2022