Jongeren wilden met molotovcocktails brandstichten in Groenoord

Jongeren wilden met molotovcocktails brandstichten in Groenoord

ROTTERDAM/SCHIEDAM - In opsporingsprogramma Bureau Rijnmond van donderdag 8 april aanstaande wordt aandacht besteed aan onder meer een overval, een brandstichting en een schietincident. De brandstichting heeft betrekking op Schiedam.

Een groep jongeren heeft geprobeerd brand te stichten in een woning aan de Jozef Oreliosingel in Schiedam Groenoord. Gelukkig zijn de molotovcocktails niet tot ontbranding gekomen en is erger leed voorkomen, maar de bewoners zijn uiteraard zeer ontdaan over het voorval. De politie toont beelden van de verdachten. "Zes jongens proberen uit beeld te blijven in een flat in Schiedam. De reden: ze willen brand stichten. Ze worden gezocht", aldus de politie. 

Adrianastraat
De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident aan de Adrianastraat in Rotterdam. Dit gebeurde op 8 maart jl. en een 37-jarige Rotterdammer raakte daarbij gewond.

Bedreiging
In Ouddorp werd op 10 februari een bewoner aan de Oude Nieuwlandseweg bedreigd door twee mannen. Zij hadden een vuurwapen bij zich dat werd doorgeladen. De vraag aan de kijker van Bureau Rijnmond is duidelijk; wie zijn de twee mannen?

Vriend In Nood
Geldezels, Vriend In Nood fraude, nep-bankmedewerker, allemaal zaken die veel slachtoffers eisen en waar ook vorige week al aandacht aan werd besteed. Deze week worden opnieuw beelden getoond van verdachten die in Rotterdam pinden en zodoende de slachtoffers enkele duizenden euro’s armer maakten.

Gijzeling/ontvoering
Vorige week werden in Bureau Rijnmond beelden getoond van mannen die een Rotterdammer ontvoerden, gijzelden en bedreigden. Deze week nieuwe beelden van de verdachten in de hoop dat de kijker van Bureau Rijnmond de politie kan helpen bij het onderzoek.

Rectificatie
Op 14 juni 2019 is een woning op de Pietersdijk in Rotterdam door twee mannen overvallen. In het onderzoek zijn beelden van vlakbij de plaats delict veilig gesteld en twee getuigen van de overval herkenden daarop een verdachte. In de uitzending wordt door het Openbaar Ministerie uitgelegd wat er is misgegaan en wat de gevolgen daarvan waren.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (daarna herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Foto: fragment uit video Bureau Rijnmond, zie voor bewegende beeldenTwitter  https://twitter.com/bureaurijnmond/status/1380076047983640576

 

07-04-2021