Succesvolle livestream Verkiezingsdebat onder leiding van de mannen van Cor Potcast

Jongeren gaan in gesprek met politici over actuele onderwerpen

Jongeren gaan in gesprek met politici over actuele onderwerpen

SCHIEDAM - Samen met Schiedamse jongeren hebben de Kleine Ambassade en de Bibliotheek Schiedam een succesvol jongerendebat over de Verkiezingen georganiseerd. Woensdagmiddag 10 maart werd in de bibliotheek in de Korenbeurs door de jongeren vol passie en bevlogenheid gedebatteerd met aanwezige politici over zaken als onderwijs, discriminatie, milieu en gezondheid.

jongerendebat Bieb 10-3-2021-14-web

De jongeren waren goed voorbereid en hadden scherpe vragen en stellingen paraat. De mannen van de Cor Potcast waren, net als op het voetbalveld, in een topconditie in hun rol als debatleiders. Normaal gesproken staan Spartaan Bart Vriends en de Excelsior-spelers Maarten de Fockert en Thomas Verhaar op het voetbalveld. Maar wekelijks trekken ze ook veel publiek met hun eigen Cor Potcast over uiteenlopende onderwerpen.

Hemd van het lijf
Gewapend met de resultaten van de verkiezingsenquête zijn de jongeren met politici in gesprek te gaan. Ze hebben politici als Senna Maatoug (plek5, Groen Links), Salima Belhaj (plek 6, D66), Bar van Kent (plek 8, SP) en Dogukan Ergin (plek 12, Denk) het hemd van het lijf gevraagd. Ook politici Iris Vrolijks (plek 27, PvdA), Dorien Verbree (plek 42, VVD) en Mustafa Bal (plek 33, CDA) waren van de partij. Waarom is 50PLUS ook interessant voor jongeren? Wat wil DENK doen tegen discriminatie? En hoe gaat D66 ervoor zorgen dat jongeren meer betrokken worden bij de politiek? Dit en veel, veel meer is ter sprake gekomen. 

Livestream
Het live gestreamde debat vond uiteraard volledig coronaproof plaats. Er was een levendige verbinding met de vele kijkers thuis die via social media ook vragen konden stellen of reageren op de discussies. Ruim over de 100 kijkers zijn geregistreerd tijdens de uitzending.

Kon je het debat niet live volgen gisteren, kijk dan de opnames terug op https://www.debibliotheekschiedam.nl/actueel/nieuws/succesvolle-livestream-verkiezingsdebat-.html

Tekst: de Bibliotheek Schiedam
Foto’s: John Middelkoop

(infotorial)

jongerendebat Bieb 10-3-2021-5-web

11-03-2021