Jongensteam Sportinstituut Schiedam 3e van Nederland

JUDO - Het jongensteam -12 jaar van Sportinstituut Schiedam is op het Nederlands Kampioenschap jeugdteams beloond met een bronzen medaille. Sportinstituut Schiedam nam met twee teams deel aan het NK.

Zaterdag werd in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap jeugdteams (-12 en -15 jaar) gehouden. Sportinstituut Schiedam had zich hiervoor met twee teams gekwalificeerd, door op 13 mei jl. met zowel het jongensteam -12 jaar als het jongensteam -15 jaar kampioen van Zuid-Holland te worden.

Het jongensteam -12 jaar is knap 3e van Nederland geworden. In de eerste ronde werd Judoteam Groningen met 3-2 verslagen. In een zeer spannende kwartfinale werd er helaas met 3-2 verloren van de latere kampioen Kenamju. De jongens knokten zich knap terug via de herkansingsronde. Achtereenvolgens werden judoschool Theunissen en TPO Oost beide met 4-1 verslagen. Door deze goede reeks mocht het team aantreden in de wedstrijd om de bronzen medaille. Deze werd met 3-2 gewonnen van Impuls. Het team van Sportinstituut Schiedam bestond uit Karl Nienhuis, Liam van Ekelenburg, Destan Tekin, Guus van der Eijk, Fatih Mehmet Paker, Mees Olthaar, Joël van der Jagt Rodrigues, Aiden Tekin, Aiden Marijn Luesken en Dayron Bak.

Het jongensteam -15 jaar heeft ook hard gestreden, maar bereikte het podium niet. Er werd achtereenvolgens verloren van Team Coolen (de latere kampioen), gewonnen van JC Hercules en verloren van Judoschool Theunissen. Hierdoor is het team, bestaande uit Jesse Klerks, Lucas Jansens, Siem Huizinga, Jesse van den Berg, Thimo Wansleeben, Celil Uyar, Caelon Henriques en Keano Rietdijk, op de 7e plaats geëindigd.