Podium voor prijswinnaars Prinses Christina Concours

Jonge veelbelovende musici in Schiedam

Jonge veelbelovende musici in Schiedam

SCHIEDAM - Zondag 20 november a.s. om 15.00 uur is het podium van de Schiedamse Westvest 90-kerk weer voor jonge zeer getalenteerde musici waarvan in de nabije toekomst ongetwijfeld meer wordt gehoord. Drie prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, Lieuwe Medema (gitaar), Liesl Sleurs (sopraan saxofoon) en Luna van Leeuwen (viool), brengen een bijzonder programma met composities van zowel vroegere als hedendaagse componisten, zoals Ludwig van Beethoven, Astor Piazzolla, Boudewijn Cox en anderen.

Lieuwe Medema (2009) speelt vijf jaar gitaar. De eerste lessen volgde hij bij Bert Klok aan de muziekschool in Groningen. Vorig jaar februari werd hij toegelaten tot de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium. Eerder dit jaar won hij de tweede prijs in de regiofinale Noord van het Prinses Christina Concours. Daarnaast heeft hij recent ook bij het televisieprogramma Podium Klassiek indruk gemaakt.

Liesl Sleurs (2007) komt uit België. Vanaf 2015 studeert zij aan de Kunst-Academie Noord Limburg (B) en volgt masterclasses gegeven door grootheden op de saxofoon. Liesl speelt in verschillende harmonie- en fanfareorkesten en heeft daarmee ook verschillende prijzen gewonnen. Dit jaar bereikte zij de landelijke halve finale van het Prinses Christina Concours. Liesl wordt op piano begeleid door Dorenda Notermans.

Luna van Leeuwen (2003) werd op haar zevende toegelaten tot de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium (Den Haag). In 2017 zette ze haar studie voort bij Stephan Picard, eerst in Den Haag en vanaf 2018 in Berlijn. Ze won diverse prijzen, waaronder de eerste prijs van de Internationaler Anton Rubinstein Wettbewerb (2015), de eerste prijs van het Nederlands Vioolconcours in 2016 (categorie Iordens) en de tweede prijs èn de publieksprijs tijdens de nationale finale van het Prinses Christina Concours (2017). In 2018 was zij de winnares van het Koninklijk Concertgebouw Concours voor solisten van 9 tot 14 jaar. Luna wordt op piano begeleid door Andrea Vasi.

Toegangsprijs € 24,50 (studentenkaart of CJP € 10,00)
Zondag 20 november 2022 | 15.00 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Tekst: Stichting Westvest90
Foto: Westvest 90-kerk (foto door Louise Melchers)
(advertentie)

10-11-2022