Onderbuikgevoel van politie-agent dat er iets niet in de haak was, klopte helemaal

Jonge jongen op scooter aangehouden wegens heling

Jonge jongen op scooter aangehouden wegens heling

SCHIEDAM - Een jongen op een scooter is door de politie aangehouden wegens heling. Bij een controle bleek er het nodige niet te kloppen. De politie doet verslag van het geval.

"Onderbuikgevoel

Tijdens de avonddienst hielden mijn collega en ik ons bezig met een melding in Schiedam. Op dat moment zag ik een scooter met hierop twee jonge jongens de straat in komen rijden waarna zij verschrikt opkeken toen zij ons zagen.

Ik zag dat mijn collega alles onder controle had bij de melding en dus koos ik ervoor om de jongens staande te houden voor een controle van het rijbewijs. Het leek alsof zij niet wilden stoppen. Ik kon de bestuurder bij zijn arm pakken en vroeg hem nogmaals om te blijven staan waarna hij stopte.

De bestuurder zag er wel erg jong uit om op een scooter te mogen rijden. Ik vroeg de bestuurder om zijn rijbewijs. Hij zei dat hij dat niet bij zich had en dus zocht ik in ons systeem op of hij wel een rijbewijs had. Dit bleek dus niet het geval.

De bestuurder bleef met vreemde verhalen komen. Hij zou de scooter geleend hebben van een vriend alleen wist hij niet te vertellen wat de naam was van deze vriend. Ondertussen zag ik ook dat er geen sleutel in het contact zat en dat de motor van de scooter bleef draaien. Beide jongens gaven aan geen sleutel van de scooter te hebben.

Ik zocht het kenteken op en zag dat hieruit geen bijzonderheden kwamen. Toch zat het mij niet helemaal lekker en ben ik hierna op zoek gegaan naar het chassisnummer van de scooter. Ik vond dit nummer en zocht dit op in de politiesystemen. Hieruit bleek dat de scooter als gestolen stond gesignaleerd. Het kentekenplaatje dat op de scooter zat hoorde dus niet bij de scooter.

Mijn collega en ik hebben de jonge bestuurder vervolgens aangehouden voor heling en de scooter in beslag genomen. Mijn onderbuik gevoel klopte dus inderdaad! ^RvD."

Foto: bron Politie Schiedam

scooter600

21-07-2023