Joke van Leeuwen te gast in Literair Café

Joke van Leeuwen te gast in Literair Café

SCHIEDAM - Schrijfster, dichter en tekenaar Joke van Leeuwen is op donderdag 25 april te gast in het Literair Café. Zij is als schrijfster zeer productief en bouwde in de loop der jaren een indrukwekkend, veelzijdig en veelgeprezen oeuvre op. Een groot aantal van haar boeken zijn echte ‘klassiekers’ geworden

Joke van Leeuwen schreef en tekende tientallen kinderboeken, die veelvuldig werden vertaald en bekroond. In 2000 ontving ze de Theo Thijssenprijs voor haar kinderboekenoeuvre. In de jaren negentig kwamen haar eerste dichtbundel en roman voor volwassenen uit. Haar meest recente romans zijn ‘Mijn leven als mens’ (2021) en ‘Ik dacht dat jij’ (2023). Momenteel werkt Joke van Leeuwen aan een historische roman.

Literair Café
Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

Praktische informatie
Datum: donderdag 25 april, 20.00 - 22.00 uur
Locatie: bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek op https://www.debibliotheekschiedam.nl.

Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

Foto
Joke van Leeuwen

15-04-2024