Podcast Liefs uit Schiedam

John van Sliedregt is de 1e van wie het liefdesleven wordt besproken

John van Sliedregt is de 1e van wie het liefdesleven wordt besproken

SCHIEDAM - Vanaf 11 oktober, op Coming Out Day, kun je de nieuwe podcast 'Liefs uit Schiedam' horen. Deze podcast is een initiatief van De Stokerij in samenwerking met de lokale omroep Schie. John van Sliedregt is de eerste van wie het liefdesleven wordt besproken.

In het kader van de nieuwe familievoorstelling Romy & Julia (te zien in Theater aan de Schie in de kerstvakantie) gaan de makers op zoek naar bijzondere verhalen over de liefdeslevens van bekende en onbekende Schiedammers. Elke twee weken komt een nieuwe aflevering online.

Over Liefs uit Schiedam
Voor Liefs uit Schiedam gaat Anne Rats van De Stokerij in gesprek met Schiedammers over de liefde. Naar aanleiding van het gesprek schrijft Rats een korte monoloog die zij in de podcast voorleest. Vervolgens praat ze na met de persoon in kwestie. In de eerste aflevering op 11 oktober is dat John van Sliedregt (fractievoorzitter gemeenteraad Schiedam voor D66). Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten. Tot de kerstvakantie worden er vijf afleveringen gemaakt.

Een man komt uit de kast na zijn huwelijk met een vrouw, voor twee jongeren wordt de liefde alleen maar sterker sinds één van hen in transitie is en twee mensen vinden op hoge leeftijd opnieuw de liefde: bij elkaar. Kun je getrouwd blijven met een persoon die precies niet met datgene kan stoppen wat je haat? En liefde vinden via WordFeud: het kan.

Podcast Liefs uit Schiedam
Via de website van SCHIE, De Stokerij en alle gebruikelijke podcastkanalen.
schie.nu
destokerijschiedam.nl

Over Romy & Julia
Tijdens de kerstvakantie kun je met de hele familie genieten van een nieuwe familievoorstelling van De Stokerij in Theater aan de Schie. Na successen als Kleine Sofie en Lange Wapper, De Heksen en De Kleine Prins(es) en de filmversie van KONING presenteren de makers nu Romy & Julia. Deze familievoorstelling is een eigentijdse bewerking van het bekendste liefdesverhaal van William Shakespeare, in een Schiedams jasje. Van 2 t/m 6 januari 2023 te zien in Theater aan de Schie. Kaarten via theateraandeschie.nl

Foto: John van Sliedregt (foto door Louise Melchers (c) De Schiedammer Online)

07-10-2022