'Bestaat Schiedam over 750 jaar nog?'

John van Oudenaarde 'Aan de Wandel Met' Jan Schrijver

John van Oudenaarde 'Aan de Wandel Met' Jan Schrijver

SCHIEDAM - John van Oudenaarde ging 'Aan de Wandel Met' Jan Schrijver, die in Schiedam bekend is als redacteur van De Schiedammer Online. De oudere Schiedammers zullen hem wellicht ook kennen als winkelier op het Broersveld en de Hoogstraat. John en Jan nemen je mee van het Broersveld over de Hoogstraat, via de Grote Markt en de Boterstraat naar de Overschiesestraat en Emmastraat. Straten vol verhalen.

door John van Oudenaarde (videoreportage)

Dit interview is ook te beluisteren: als podcast vind je het interview op Spotify.

Op het YouTube-kanaal van John van Oudenaarde vind je de 35 eerdere afleveringen van 'Aan de Wandel Met'. Dat kanaal vind je onder deze link.

Lees ook: John van Oudenaarde 'Aan de wandel Met' Jan Willem de Boer

Foto boven het artikel: voor het winkeltje op het Broersveld 5, waar ooit de Free Record Shop begon, en waar ook Jan Schrijver en Paul van der Spek met hun 'smalste klerenwinkel' begonnen (fragment uit de video met links Jan Schrijver en rechts John van Oudenaarde)

De begeleidende tekst van John van Oudenaarde bij deze video: "Ik heb weer iets bijzonders voor jullie in petto! Trek je wandelschoenen aan, want ik ga deze keer Aan de Wandel met Jan Schrijver die vooral bekend is van De Schiedammer Online. Ken je die tijd nog? Die dagen waarin winkels het hart van de gemeenschap vormden, en elke hoek zijn eigen verhaal had? Jan Schrijver, een rasechte Schiedammer, heeft deze tijden niet alleen meegemaakt, maar heeft er ook een stempel op gedrukt. Ooit begonnen met zijn allereerste winkeltje op het Broersveld, groeide hij uit tot een icoon van de stad. Maar Jan Schrijver is niet alleen een wandelende geschiedenisles, hij is ook de drijvende kracht achter "De Schiedammer Online", dé bron van dagelijks nieuws en verhalen uit Schiedam.

Deze aflevering van Aan de Wandel Met neemt je mee op een vroege morgen door het sfeervolle centrum van Schiedam. We verkennen de geplaveide straten van de Hoogstraat, staan stil bij het majestueuze Oude Stadhuis en luisteren naar de verhalen van het Proveniershuis. Maar dat is nog niet alles! Samen met Jan Schrijver ontdekken we ook de niet meer bestaande omgeving rondom de Overschiesestraat, waar elke hoek een verhaal lijkt te fluisteren. De wandeling is niet alleen een eerbetoon aan een man die zijn stempel op de stad heeft gedrukt, maar ook een uitnodiging voor jou om samen met ons mee te wandelen, zij aan zij. Dus haal die wandelschoenen tevoorschijn, laad je nieuwsgierigheid op en sluit je aan bij ons tijdens deze bijzondere aflevering van Aan de Wandel Met Jan Schrijver."

21-08-2023