John de Wolf opent speelveld waar hij opgroeide

John de Wolf opent speelveld waar hij opgroeide

SCHIEDAM - John de Wolf heeft namens de John de Wolf Foundation vanmiddag op het Rozenburgerplein een nieuw speelplein en voetbalcourt officieel geopend.

"Geen kind mag aan de zijlijn staan, is het motto", zegt John de Wolf tegen Jan Willem de Boer. De assistenttrainer van Feyenoord is enkele straten verder - in de Brielsestraat - opgegroeid. Hij heeft in zijn jeugd heel wat gespeeld en gevoetbald op dit plein. Toen we hiermee begonnen, zei ik, door het hele land heen deze speelveldjes te willen mogelijk maken, maar in ieder geval ook in de Gorzen. John noemt ook de steun die hij van verschillende organisaties heeft gekregen, zoals van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. 

"We mogen niet accepteren met elkaar dat de kinderen niet meer naar buiten willen gaan om te spelen. We moeten ook zorgen dat dit veilig kan gebeuren. Er rijden veel meer auto's dan vroeger. Goed dus dat de bal niet zo snel de kooi uitgaat. Er komt ook nog een hek bij op het speelplein."

Over Feyenoord zegt John de Wolf: "Prima start, maar we houden beide benen op de grond, wedstrijd na wedstrijd bekijken. Sfeer is goed, resultaten zijn goed, zo lang mogelijk volhouden." Over Arne Slot: "Goede trainer, duidelijk, rechtlijnig, goede offenstof, een geweldig mens, een mensen mens." 

Lees hier ons eerdere artikel:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/john-de-wolf-speelplaats-op-het-rozenburgerplein

Foto door Rudy Bänffer

25-09-2021

error showing content