Directeur Jenevermuseum: "Sluiting is niet meer uit te leggen."

Jenevermuseum tot één uur vandaag open

Jenevermuseum tot één uur vandaag open

SCHIEDAM - Het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam opende vanmorgen om 11.00 uur zijn deuren. Om 11.45 bezochten twee medewerkers van Toezicht en Handhaving het museum met een verzoek tot sluiting.

Om 11.00 opende museumdirecteur Diederick von Bönninghausen eigenhandig het museum en stroomden de bezoekers naar binnen. "Sluiting van musea is niet meer uit te leggen," vertelt Von Böninghausen. Het museum is tijdelijk een galerie en er werden meteen twee werken van tentoonstellende kunstenaars verkocht.

Von Bonninghausen

Om 11.45 kwamen medewerkers van Toezicht en Handhaving met het verzoek het museum weer te sluiten. Na goed overleg is besloten dat het museum om 13.00 uur vanmiddag weer dicht gaat. De slijterij van het museum is en blijft overigens gewoon open. 

Von Bönninghausen: "Dit is geen protest tegen de gemeente Schiedam, maar een protest tegen de landelijke maatregelen waarbij de cultuursector gesloten moet blijven. Dit vinden wij, als musea, onbegrijpelijk. Wij vinden de coronamaatregelen wèl begrijpelijk en houden ons daar ook aan. Ik begrijp, als directeur, ook de positie van de burgemeester van Schiedam en respecteer zijn beslissing."

Foto boven: boa's verlaten het pand van het Jenevermuseum nadat zij met het museum hebben afgesproken dat het museum om 13.00 de 'Galerie Melcherszaal' weer sluit; de slijterij in het museum is en blijft overigens gewoon open (foto door Ernst van Velzen)

Foto midden: "Sluiting van musea is niet meer uit te leggen", zegt directeur Diederik von Bönninghausen  (foto door Rob van der Stel)

Foto onder 1: directeur Diederik von Bönninghausen opent om stipt elf uur het Jenevermuseum (foto door Jan Schrijver)

Foto onder 2: de coronamaatregelen werden strikt nageleefd zoals het scannen van de corona-QR-code, het dragen van een mondmasker en het houden van 1,5 meter afstand (foto door Jan Schrijver)

Foto onder 3: om enkele minuten over elf  waren er meerdere bezoekers in de zaal (foto door Jan Schrijver)

die3

er

DSC_0368 (2)

19-01-2022