Galerie Melcherszaal is morgen open voor publiek; gratis toegang

Jenevermuseum houdt eendaagse ludieke protestactie

Jenevermuseum houdt eendaagse ludieke protestactie

SCHIEDAM - Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam houdt een eendaagse, ludieke protestactie door de verkooptentoonstelling van Fles naar KunstWerkt woensdag 19 januari 2022 open te stellen. Alle werken zijn te koop waarmee de Melcherszaal een galerie is. De toegang is gratis.

"Culturele en mentale Booster in het Nationaal Jenevermuseum woensdag 19 januari 2022. Tentoonstelling Van Fles naar KunstWerkt te zien in Jenevermuseum Galerie Melcherszaal", zo meldt het Jenevermuseum hedenmiddag.

Het Jenevermuseum licht de stap als volgt toe: "Met deze actie sluit het Jenevermuseum aan bij de aandacht van de Museumvereniging voor de nijpende situatie van de culturele sector. ‘Zaterdag ging de Bijenkorf open, de IKEA ging open. ‘Doorstroomlocaties’ werd dat zo mooi genoemd de afgelopen twee jaar. De musea, toch altijd in diezelfde categorie geplaatst en bewezen veilig, bleven dicht. Waarom? Mark Rutte legde het tijdens de persconferentie vrijdag uit: omdat dit teveel “verplaatsingen” zou opleveren. Hoe belangrijk en succesvol ook, de  450 musea in Nederland staan qua verplaatsingen in geen enkele verhouding tot de verplaatsingen naar die 85.000 winkels', aldus de Museumvereniging."

"Tientallen theaters, concertzalen én musea in heel Nederland houden aanstaande woensdag ludieke protestacties; van kapsalon tot gymklasje en van amateurkunstbeoefening tot yogaclub. Het Jenevermuseum biedt Schiedammers een culturele en mentale booster. Daartoe stelt het museum de Melcherszaal één dagdeel open voor bezoekers."

De tentoonstelling Van Fles naar KunstWerkt is gratis te bezichtigen op woensdag 19 januari 2022 van 11.00 t/m 17.00 uur. 

"Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop dus past het Jenevermuseum de geldige maatregelen toe", zo laat het museum weten.

Lees ook:  Kunstwerkt viert dertigjarig bestaan met eeuwenoude kelderfles
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/kunstwerkt-viert-dertigjarig-bestaan-met-eeuwenoude-kelderfles

Ondernemers voeren stil protest tegen voortzetting lockdown van horeca en cultuur
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/ondernemers-voeren-stil-protest-tegen-voortzetting-lockdown-van-horeca-en-cultuur

Foto: Overzicht van de tentoonstelling Van Fles naar KunstWerkt

 

18-01-2022