Slijterij van het museum gaat jenever van het vat verkopen

Wegens flessentekort: Jenevermuseum doet oproep gebruikte kelderflessen in te leveren

Wegens flessentekort: Jenevermuseum doet oproep gebruikte kelderflessen in te leveren

SCHIEDAM - In het Nationaal Jenevermuseum dreigt een tekort aan kelderflessen. 'Het Jenevermuseum kreeg van de flessenleverancier te horen dat de vraag naar glas veel en veel groter is dan de capaciteit die fabrieken hebben', aldus het museum. 

Directeur Jenevermuseum, Diederik von Bönninghausen: ‘Om onze jeneverproductie op peil te houden hebben we de komende maanden zo’n 200 flessen nodig. We doen een beroep op iedereen die nog een van onze kelderflessen heeft staan om die weer in te leveren bij het museum. Als dank krijgt men voor elk ingeleverde kelderfles een mooi jeneverglas cadeau. Alle beetjes helpen. We hopen in oktober weer een levering flessen te ontvangen."

Alleen de Old Schiedam kelderfles
Von Bönninghausen benadrukt wel dat deze actie alleen geldt voor de eigen kelderfles. ‘We gebruiken alleen onze eigen flessen met het logo van onze branderij De Gekroonde Brandersketel erop. De flessen moeten heel zijn, geen afgebroken stukjes, schoonmaken doen we eventueel zelf." 

Jenever van het vat
De slijterij van het museum gaat binnenkort de Old Schiedam jenever van het vat verkopen. Daar kan een klant zelf een fles vullen met de Old Schiedam jenever. 

Foto boven: de bedoelde kelderfles, foto onder: het jeneverglas dat cadeau wordt gedaan (foto's door Nationaal Jenevermuseum)

2

19-07-2022