Anoeska Vleer was de troep op straat zat

Je kunt een restafvalcontainer adopteren

Je kunt een restafvalcontainer adopteren

SCHIEDAM - Bijplaatsingen van afval bij de ondergrondse afvalcontainers en zwerfafval op straat vormen een grote ergernis voor Schiedammers. Een inwoonster van Schiedam Nieuwland heeft nu een restafvalcontainer geadopteerd.

certificaat

Bewoonster Anoeska Vleer, bewoonster van de Staatsliedenbuurt in Nieuwland, is de troep op straat zat. Samen met Irado en de gemeente heeft zij het containeradoptieplan bedacht. Jan Willem de Boer ging in gesprek met Anoeska, nadat zij uit handen van wethouder Jeroen Ooijevaar het 'Containeradoptie Certificaat' had ontvangen. Daarin staat dat zij zich ontfermt over restafvalcontainer S-NIE-063.

Dat komt erop neer dat ze een directe lijn met Irado onderhoudt, zodat zij zwerfafval op straat bij haar in de buurt en bijplaatsingen van vuil bij de door haar geadopteerde container nog beter kunnen aanpakken. 

We willen de buurt aanpakken en leuker maken en dat begint al zijn vruchten af te werpen, zegt Anoeska. Het positieve effect van bezig zijn om je buurt schoner te maken en leuker om in te wonen is, dat andere buurtbewoners daar enthousiast van worden en mee gaan helpen. 

Je kunt het interview door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam zien door op onderstaande afbeelding te klikken.

03-07-2021