Aanstaande zaterdagmiddag in de Sint Jacobuskerk

Jazz bij "Radboud op zaterdag"

Jazz bij "Radboud op zaterdag"

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag 24 juni, aanvang 15.00 uur, zingt het Promskoor Schiedam onder leiding van dirigent Laurens de Boer in de Sint Jacobuskerk.

Het koor is onderdeel van muziekvereniging Sint Radboud en is zeer veelzijdig in zijn repertoire. Ooit ontstaan bij de 'Schiedam Proms concerten' van Sint Radboud in de Sporthal Margriet heeft het koor in meer dan twintig jaar zijn stempel gedrukt op de zangcultuur in Schiedam.

Het programma van deze middag bestaat uit nummers met een jazz-sound. Het zal een voorproefje worden op een groots concert in het najaar van het Promskoor met de titel Jazz and More.

Het wordt zaterdagmiddag een heerlijk uurtje muziek dus in de fraaie akoestiek en prachtige ambiance van de monumentale Jacobuskerk in Kethel.

'Radboud op zaterdag' vindt plaats in de Sint Jacobuskerk aan de Kerkweg 53 in Schiedam-Kethel. De aanvang is om 15.00 uur. Kaarten, verkrijgbaar voor aanvang, kosten 5 euro.

In de maand juni 2023 is de Sint Jacobuskerk in Schiedam-Kethel het decor van de concertcyclus “Radboud op zaterdag”. Het Jacobusgilde organiseert in samenwerking met muziekvereniging Sint Radboud op drie zaterdagen een uurtje muziek met slagwerk, blaasmuziek en zang. Het is een zeer gevarieerde concertreeks als opvolger van de eerder gehouden concerten onder de noemer ‘Een Klassiek Uur Radboud’. Aanstaande zaterdag vindt het derde en laatste concert in deze reeks “Radboud op zaterdag” plaats.

Deze concertcyclus wordt mede mogelijk gemaakt door het De Groot Fonds, het Gemeenschapsfonds Schiedam en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Meer info op www.sintradboud.nl

Tekst: Jacobusgilde/muziekvereniging Sint Radboud
Foto: het Promskoor Schiedam (bron foto PR Sint Radboud)
(infotorial)

22-06-2023