Jarle Lourens volgt Yvette Neuschwanger op als stadsdichter

Jarle Lourens volgt Yvette Neuschwanger op als stadsdichter

SCHIEDAM - Het Literair Gezelschap Schiedam heeft vanmiddag bekendgemaakt dat Jarle Lourens is gekozen tot de nieuwe stadsdichter van Schiedam. De aanstelling geldt voor twee kalenderjaren (2022 en 2023). 

De selectiecommissie heeft uit 14 aanmeldingen, na een aantal gesprekken, een keuze gemaakt. "Blij verrast was zij door de kwaliteit van het werk van de dichters en het grote aantal aanmeldingen. Maar er kan er slechts één stadsdichter Schiedam zijn", zo laat het Literair Gezelschap Schiedam in een persbericht weten. Jarle volgt hiermee de huidige stadsdichter Yvette Neuschwanger op.

“Het is een enorme eer om stadsdichter te mogen zijn van de stad waarin ik ben opgegroeid. Elk verhaal is het waard om gehoord te worden. En ik geloof dat verhalen mensen dichter bij elkaar brengen. Als stadsdichter wil ik Schiedamse verhalen vangen in woordkunst en teruggeven aan de stad”, zo reageert Jarle Lourens. 

“We kunnen nauwelijks wachten op zijn start. Jarle is een uitstekende stadsdichter. Zijn teksten zijn mooi en toegankelijk. Vanwege zijn huidige rol als raadslid start Jarle officieel na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022”, zegt Jan Gordijn, secretaris van Literair Gezelschap Schiedam (LGS). "LGS stelt de stadsdichter aan en sluit een overeenkomst met hem. Daarin staat wat we de komende jaren over en weer van elkaar verwachten."

Yvette Neuschwanger twitterde: "Zojuist bekendgemaakt: vanaf volgend jaar is Jarle Lourens aka Charlie Dichter de stadsdichter van Schiedam. Goede keuze als je 't mij vraagt! Veel succes maar vooral veel plezier met deze eervolle functie." 

Lees ook:
Yvette verspreidt gedicht via 250 zadelhoesjes
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/yvette-verspreidt-gedicht-via-250-zadelhoesjes

Stadsdichter Schiedam presenteert boek Rauw met een stads randje
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/stadsdichter-schiedam-presenteert-boek-rauw-met-een-stads-randje

D66 maakt kandidatenlijst voor komende verkiezingen bekend
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/d66-maakt-kandidatenlijst-voor-komende-verkiezingen-bekend

Foto: Jarle Lourens, archieffoto, door Louise Melchers, Jarle Lourens als presentator tijdens een seminar over laaggeletterdheid in 2018

 

11-12-2021