Jammerlijk verlies voor Nexus in slotsecondes

KORFBAL - Na een gelijke ruststand Thor tegen Nexus, was Nexus de ploeg die in de tweede helft uitliep, maar was het thuisploeg Thor die in de slotsecondes de zege pakte.

Na de onnodige verliespartij en een zwaarbevochten gelijkspel van de afgelopen twee weken, stond voor Nexus uit in Rotterdam de streekderby tegen Thor op het programma. Een ploeg waar Nexus het traditioneel lastig tegen heeft en deze ontmoeting viel daar ook onder, zo zou al snel blijken. De beide teams ontliepen elkaar qua score niet veel, zo kon er gerust worden met een 8-8 stand. Na rust was het eerst Nexus die uitliep, maar Thor knokte zich knap terug. In de knotsgekke eindfase - Nexus lijkt er inmiddels een patent op te hebben - was het Thor die in de slotsecondes de punten voor de Schiedamse neuzen weg wist te kapen (13-12).

De wedstrijd begon met een half uur vertraging aangezien de door de bond aangewezen scheidsrechter zich in de warming up blesseerde. Door de aanwezigheid van een bondsscheidsrechter van de thuisspelende ploeg kon de wedstrijd alsnog van start gaan. De wedstrijd begon direct fel waarbij beide ploegen goed uit de startblokken kwamen, het werd echter ook al snel duidelijk dat de beide teams de fysieke duels niet uit de weg gingen. Dit, in combinatie met het achter verdedigen  -en daarmee vertragende spel - van Thor, leverde een zeer stroef en onaantrekkelijk wedstrijdbeeld op. Thor nam in deze beginfase de eerste voorsprong maar het verschil werd niet groter dan 2 doelpunten. Nexus kwam in deze fase, door te weinig beweging, niet goed in zijn spel en leed hierdoor te veel onnodig balverlies. Doordat ook Thor de sterren niet van de hemel speelde bleven de beide teams in elkaars kielzog. Dit resulteerde uiteindelijk in een ruststand van 8-8.

Nexus kwam goed uit de kleedkamer en wist zo in het begin van de tweede helft het eerst een gaatje van twee doelpunten te slaan. Nexus wist deze voorsprong echter maar kort te behouden, want Thor knokte zich knap terug in de wedstrijd (10-10). Nexus had in deze periode weinig rebound waardoor Thor zijn spelletje veel kon herhalen. Dit noopte Nexus-coach Mario Bernard ertoe om een aantal wissels door te voeren om zo het spel van Thor te kunnen doorbreken. Ondanks de goede invalbeurt van de sterk reboundende Stefan Bohm, was het toch weer Thor die op voorsprong wist te komen.

Echt sprankelend was het vandaag allemaal niet, de al maar schaarser vallende doelpunten zorgden wel voor een flinke portie spanning in de wedstrijd. Met nog een paar minuten op de klok was het nog niet te voorspellen wie er met de punten vandoor zou gaan. De tussenstand was inmiddels blijven steken op 11-11. Er volgde een uitermate spannende eindfase toen ook de factor tijd zich ging mengen in de strijd. In die slotfase was het allereerst Thor die de winst binnen leek te schieten middels een afstandsschot (12-11). Vervolgens schoot Juliette van Schie Nexus weer op gelijke hoogte door van afstand de korf te doorboren. Thor kreeg nog 1 kans om er met de volle buit vandoor te gaan. Het moet gezegd dat de thuisclub dit goed uitspeelde, want met een spatzuivere afstandstreffer pakte Thor de overwinning (13-12).

Coach Bernard na afloop: “We wisten op voorhand dat het een lastige pot zou worden, we speelden op sommige momenten te statisch en kozen dan te snel voor het schot. We nemen het verlies en richten onze blik op volgende week; dan komt de gedoodverfde kampioenskandidaat Badhoevedorp in Schiedam op bezoek.”