In Lyceum Schravenlant

Jaap Robben te gast in Literair Café

Jaap Robben te gast in Literair Café

SCHIEDAM – Op donderdag 29 september 2022 is Jaap Robben te gast in het Literair Café. Het is inmiddels traditie, dat de opening van het seizoen van het Literair Café plaatsvindt op een middelbare school. Dit jaar is dat Lyceum Schravenlant.

Ook leerlingen van andere scholen en degenen die gewend zijn om het Literair Café in de Korenbeurs te bezoeken, zijn van harte welkom. En dat welkom geldt ook voor degenen die nog nooit naar het Literair Café geweest zijn, waarbij een extra reden kan zijn om dat nu wel te doen is, dat de eerste avond in het seizoen gratis toegankelijk is. 

Jaap Robben (1984) schrijft niet speciaal voor een leeftijd, maar juist voor iedereen in het bijzonder. Naast jeugdboeken (o.a. ‘Suzie Ruzie’ en ‘De Zuurtjes’) en poëzie (onder meer Zullen we een bos beginnen?) schrijft hij romans. Zijn debuutroman ‘Birk’ werd driemaal bekroond en er werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht. Daarna verscheen ‘Zomervacht’ dat verkozen werd tot DWDD Boek van de Maand en op de longlist stond voor de International Bookerprize. Beide romans worden op dit moment verfilmd.

Naast deze romans publiceerde hij onlangs ‘Zwijgmannen’. Een novelle op basis van het feuilleton dat hij voor dagblad Trouw schreef over de Poolse mannen die zijn huis hielpen verbouwen. Onlangs verscheen zijn jongste roman ‘Schemerleven’. Jaap Robben wordt op 29 september geïnterviewd door boekhandelaar Gerben de Bruijn. 

Literair Café
Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. "Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel", zo typeren de organisatoren de avonden.

Datum: Donderdag 29 september 2022 van 20.00 tot 22.00 uur. Zaal open vanaf 19:30 uur.
Locatie: Lyceum Schravenlant, Hugo de Grootstraat 4, 3119 HA Schiedam
Entree: gratis.
Kaarten reserveren via de website van de bieb: www.debibliotheekschiedam.nl

2022-09-19 Affiche Jaap Robben

19-09-2022