J&S zet 'ouderwets bakkie koffie' in de moderne bakfiets

J&S zet 'ouderwets bakkie koffie' in de moderne bakfiets

SCHIEDAM - Stichting J&S Projecten heeft een plan ingediend voor een bakfiets voor het nieuwe project 'een bakkie geluk aan de voordeur'. Deze aanvraag In het kader van het coronaherstelplan is door de gemeente ingewilligd. Gisteren werd de bakfiets afgeleverd bij het pand van J&S.

bak2

Het nieuwe project van J&S, ‘bakkie geluk aan de voordeur’, houdt in dat de mensen van J&S met de bakfiets gaan rondtrekken door Schiedam Zuid. In de bakfiets gaat een pak koffiebonen mee en een ouderwetse koffiemolen. Voor de deur bij de senioren worden de bonen gemalen. Vervolgens wordt ter plaatse voor de senior en de J&S'er zelf een 'heerlijk ouderwets bakkie koffie' gezet. Voor degenen die hun koffie niet zwart drinken, zal een scheutje gekookte melk niet ontbreken. De koffie wordt geserveerd met een koekje, mét de vraag ‘en hoe gaat het met u? Samen drinken de senior en de J&S'er het vers gezette kopje koffie. 

Mieke Wigmans (op de bakfiets, op de foto geheel boven) van J&S licht het nieuwe project toe: "Zo willen wij senioren die nog niet zichtbaar zijn voor ons ook bereiken. De corona waart nog steeds heel erg rond en de eenzaamheid neemt toe. We zullen met de bakfiets ook in de hallen van de flats in Schiedam Zuid gaan staan. Ook in flatsgebouwen is er eenzaamheid en dat zijn voorbeelden van gebouwen waar die eenzaamheid 'verborgen' kan zijn." 

Foto boven: Martin Stolk van J&S (links) neemt de bakfiets in ontvangst die wordt afgeleverd door Ibrahim Okutucude van de toekomstige fietsenwinkel in de Groenelaan (Van Speijk Tweewielers, dat lees je hier)

Foto onder: J&S'er Sandra Bolsman op de nieuwe bakfiets

bak3

03-12-2021