Vrijdag 28 oktober, om 20.15 uur, 't Huis te Poort

Italiaans-Deens duo presenteert Bach op z'n best

Italiaans-Deens duo presenteert Bach op z'n best

SCHIEDAM - Het Italiaans-Deense duo Ilaria Macedonio (Italië) en Marie Stockmarr Becker (Denemarken) bracht vrij recent een schitterende cd uit met de Sonates voor viola da gamba van Johann Sebastian Bach. Het duo voert in ons land de muziek uit in Schiedam, in 't Huis te Poort. Het optreden is op vrijdag 28 oktober a.s.

Bij deze uitvoering van de sonates door het Italiaans-Deense duo is de viola da gamba echter vervangen door een altviool. Overigens zou men tegen deze vrijheid in Bachs tijd waarschijnlijk geen bezwaar hebben gehad. Er werd gemusiceerd met het instrumentarium dat voorhanden was. Dat de keuze voor de altviool een heel goede is, wordt door dit duo overtuigend bewezen; wat is dit ontroerend mooie muziek en hoe prachtig is de uitvoering! Aart van der Wal beschrijft op Opus Klassiek "de wervelende levendigheid en de melodische, ritmische en harmonische buigzaamheid".

Het is een heerlijk vooruitzicht dat deze muziek binnenkort live beluisterd kan worden. Door de coronacrisis kwam de release van de cd enigszins in de verdrukking, maar het duo is nu alsnog in de gelegenheid de werken voor publiek te vertolken. Wij zijn er trots op dat dit geweldige duo speciaal voor het concert 't Huis te Poort de reis naar Nederland maakt. 

J.S. Bach – Sonates voor viola (da gamba)
Marie Stockmarr Becker (DK) en Ilaria Macedonio (I)
Vrijdag 28 oktober 2022, 20.15 uur
Toegang € 25,-
't Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

Informatie en reserveren: stuur een mail naar Ad van der Kouwe: advanderkouwe@gmail.com onder vermelding van de concertdatum en het aantal kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert.

Tekst: Stichting ’t Huis te Poort
Foto: fotoportret Marie Stockmarr Becker en Ilaria Macedonio ©foto: Julie Malmstrøm
(advertentie)

04-10-2022