Afzinken tweede tunneldeel Maasdeltatunnel is nu wél doorgegaan

Isabella is afgezonken en de deur naar Alara is open

Isabella is afgezonken en de deur naar Alara is open

REGIO - Nadat het afzinken van het tweede tunneldeel voor de Maasdeltatunnel in het Scheur voor de nieuwe verbinding tussen Vlaardingen en Rozenburg verschillende malen is uitgesteld, is men er gisteren wel in geslaagd deze operatie uit te voeren. Gert Struijs maakte gistermiddag voor ons een aantal foto's.

gert7

Het tweede tunneldeel is genaamd Isabella, het eerste tunneldeel dat eerder werd afgezonken heet Alara. Om 6.45 uur vandaag meldden Rijkswaterstaat en bouwcombinatie BAAK: "Goedemorgen! De nacht is goed verlopen. Isabella ligt op de bodem van Het Scheur en de deur naar tunneldeel Alara is open. Blijf ons volgen voor een uitgebreidere update."

Dat 'volgen' kun je doen op de liveblog over de operatie:
https://www.blankenburgverbinding.nl/nieuws/liveblog++afzinken/default.aspx

Zoals het er nu uitziet, gaat alles goed en zal in de loop van de middag het scheepvaartverkeer over deze drukke scheepvaartroute - Nieuwe Waterweg/Het Scheur/Nieuwe Maas - weer hervat kunnen worden.

Lees ook ons artikel van gisteren:
2e tunneldeel Blankenburgverbinding: ‘Klaar voor onderwater!’ Driemaal tunnelrecht?

Lees hier over toen de operatie werd afgebroken:
Afzinken 2e tunneldeel Maasdeltatunnel afgebroken

Foto boven het artikel: het lijkt wel of de medewerker van aannemerscombinatie BAAK over het water loopt, maar hij loopt over het af te zinken tunneldeel 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

07-11-2023