Altvioliste Dana Zemtsov en pianiste Anna Fedorova komen naar Schiedam

Internationale topmusici spelen in Westvest90-kerk

Internationale topmusici spelen in Westvest90-kerk

SCHIEDAM - De internationaal vermaarde musici Altvioliste Dana Zemtsov en pianiste Anna Fedorova geven een concert in Schiedam, op vrijdagmiddag 10 maart 2023 in de Westvest90-kerk.

Dana Zemtsov behoort tot de meest veelbelovende altviolisten van haar generatie wereldwijd. Zij speelde op alle grote Nederlandse podia en ook in beroemde buitenlandse zalen als de Philharmonie in Sint-Petersburg en Carnegy Hall in New York. Pianiste Anna Fedorova is een van 's werelds beste pianisten. Haar liveopname van het tweede concert van Rachmaninoff is op YouTube 37 miljoen keer bekeken. Zij speelt overal ter wereld in prominente zalen en trad al meer dan 30 keer op in het Concertgebouw in Amsterdam. Vrijdagmiddag 10 maart 2023 staan zij samen op het podium van de Westvest90-kerk in Schiedam. Zij spelen werken van hun meest recente albums Silhouettes en Dutch Hidden Gems.

Op het programma staan relatief onbekende 20e-eeuwse werken van de Nederlandse componisten Henriette Bosmans, Henk Badings en Arne Werkman. Zelf noemen ze het ‘een kleine schatkist boordevol muzikale juweeltjes die het verdienen om in het spotlicht te worden geplaatst’. Ook staat Amarcord van de Oekraïense pianist en componist Borys Fedorov op het programma. Van de in 2020 verschenen cd Silhouettes spelen zij onder meer Claire de Lune, La Plus que lente en Beau Soir van de Franse componist Claude Debussy.

Altvioliste Dana Zemtsov en pianiste Anna Fedorova
Vrijdag 10 maart 2023 | 15.30 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Tekst: Westvest90
Foto: altvioliste Dana Zemtsov (rechts) en pianiste Anna Fedorova (links), foto door Nicholas Schwartz
(advertentie)

24-02-2023