'International Dutch Distillers Festival' in juni 2022

'International Dutch Distillers Festival' in juni 2022

SCHIEDAM - Op 2, 3, 4 en 5 juni 2022 vindt in Schiedam het eerste International Dutch Distillers Festival (IDDF) plaats. Vooruitlopend hierop is het magazine STERK uitgegeven.

‘’STERK vertelt in 112 pagina’s de verhalen van eeuwenoud gedistilleerd en nieuwe gins en likeuren. Je leest interviews met vooraanstaande bartenders van hippe cocktailbars in het land, waaronder van multi award winning bartender Tess Posthumus. Veelbelovend chef-kok Dennis Huwaë vertelt over koken met gedistilleerd. En Robèr Willemsen, boegbeeld van Koninklijke Horeca Nederland, over hoe hij onbedoeld een BN’er werd,’’ aldus Robert Boevé, een van de initiatiefnemers van STERK. 

In het artikel 'Oost West, Schiedam best' worden de Schiedammers Vera Sparreboom, Jasper Bravenboer en Alexander Beijs geïnterviewd. Ook staat er een interview in met burgemeester Cor Lamers. In het artikel Borrelpraat komen o.a. Anne Rats en Koen Wouterse (theatergezelschap De Stokerij Schiedam) aan het woord. In een reportage gaat Paul Meurs in op het jeneververleden van Schiedam.

Robert Boevé is ook organisator van IDDF: “We slaan met IDDF een brug tussen de distilleerderijen en de restaurants. We werken hierbij samen met de betere restaurants, zowel op lokaal als internationaal niveau. Met verrassende gerechten en bijzondere cocktails wordt het verhaal van distilleerderijen verteld door de chefs en de bartenders.’’

IDDF, dat een jaarlijks vervolg moet krijgen, is een samenwerking tussen distilleerderijen in Schiedam (Nolet, Herman Jansen, Bobby’s Schiedam Dry Gin, Onder de Boompjes, De Kuyper en Loopuyt). De kaartverkoop voor IDDF start vermoedelijk in december 2021. 

STERK is een uitgave van Vivre Productions en de gemeente Schiedam. Het magazine is een productie van Veenman+ in samenwerking met uitgeverij Kyosei.

STERK ligt bij diverse distilleerderijen, cocktailbars en restaurants verspreid door Nederland. Je kunt (zoalng de voorraad strekt) een gratis magazine aanvragen via sterk-magazine.nl

20210701_STERK_cover

16-07-2021