Roparun vindt niet met Pinksteren maar in oktober plaats; 185 teams doen mee

Interim-directeur voor Stichting Roparun

Interim-directeur voor Stichting Roparun

HARDLOPEN - De Roparun-estafetteloop vindt dit jaar niet met Pinksteren plaats, maar in het eerste weekeinde van oktober. 185 teams hebben zich aangemeld. In verband met het vertrek van directeur Wiljan Vloet, staat de in Schiedam gevestigde organisatie sinds gisteren onder leiding van interim-directeur Dick van Arnhem. 

De inschrijvingen voor de jubileumeditie van de Roparun zijn gesloten. 185 teams hebben zich aangemeld om aan deze dertigste jaargang van de estafetteloop in het eerste weekeinde van oktober mee te doen. Het aantal ligt aanzienlijk lager dan de 340 teams die zich voor de Roparun 2020 hadden ingeschreven. De in Schiedam gevestigde Stichting Roparun geeft aan gezien de onzekere tijd tevreden te zijn met de opkomst.

Per 1 april staat de organisatie onder leiding van interim-directeur Dick van Arnhem, na het vertrek van Wiljan Vloet. Er wordt gezocht naar een directeur die zich voor de lange termijn aan de organisatie wil binden.

Van Arnhem: “Het is mooi om te zien dat ondanks de rare tijd waarin we leven, zo veel deelnemers betrokken blijven bij Roparun. En niet alleen deelnemers, maar ook onder vrijwilligers merk ik een grote motivatie om dit jaar tot een succes te maken. Het is mijn doel om er samen dan ook alles aan te doen om een veilig en succesvol evenement te organiseren in oktober”.

Limburg in plaats van Duitsland en Frankrijk
De jaarlijkse estafetteloop, die normaal gesproken plaatsvindt in het pinksterweekend, is in 2021 doorgeschoven naar het weekend van 2-3 oktober. Door de huidige omstandigheden kent deze editie van de Roparun eenmalig een aangepaste vorm. Zo zijn de start én finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf en blijft de gehele Roparun in Zuid-Nederland. Omdat deze aangepaste vorm van de Roparun (maar) uit twee dagen bestaat, kent de route een afstand van zo’n driehonderd kilometer. Het startschot klinkt op zaterdag 2 oktober. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 18.00 uur finishen. Aansluitend is er een slotfeest, zoals de organisatie dit ook vroeger deed in Parijs. "Met deze oplossing proberen we een veilig evenement te organiseren, want veiligheid voor onze teams en vrijwilligers staat voorop", aldus Stichting Roparun. 

Over Roparun
De Roparun is een estafetteloop waarmee deelnemers geld ophalen voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

In het traditionele ‘Roparunweekend’ met Pinksteren biedt Roparun, in samenwerking met eRoutes, deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan een digitale variant. Door middel van een app kunnen de teams vanuit huis deelnemen om zo ‘digitaal’ kilometers af te leggen voor het goede doel. "Het pinksterweekend kan natuurlijk niet zonder Roparun", zo merkt de organisatie op. 

02-04-2021