Filmweek 9. Overzicht films van 29 februari tot en met 6 maart

Interessante mix aan films in Wenneker Cinema

Interessante mix aan films in Wenneker Cinema

SCHIEDAM - Wenneker Cinema vertoont komende week een interessante mix van films: een hoopvolle film over vluchtelingen, een film over de subjectiviteit van de waarheid en een natuurdocumentaire over een betoverend mooie vallei in Noorwegen.

The-Old-Oak
do 29 feb 14:00 uur / vr 1 mrt 20:30 uur / za 2 mrt 20:30 uur / zo 3 mrt 15:00 uur / wo 8 mrt 20:00 uur

In een verlaten mijnwerkersdorp in Noord-Engeland wordt de laatste kroeg, The Old Oak, bedreigd door de komst van Syrische vluchtelingen. De lokale bevolking is sceptisch over de nieuwkomers, maar de kroegbaas, TJ, besluit hen een kans te geven.

TJ ontmoet een jonge Syrische vrouw, Yara, die net als hij op zoek is naar een thuis. De twee raken bevriend en leren elkaars culturen kennen. Samen proberen ze de twee gemeenschappen te verenigen en een nieuwe toekomst voor het dorp te bouwen.

The Old Oak is een hartverwarmende film over vriendschap, acceptatie en hoop. Het is een verhaal over hoe mensen uit verschillende achtergronden samen kunnen werken om een betere toekomst te creëren.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Monster
do 29 feb 20:00 uur / vr 1 mrt 20:00 uur / za 2 mrt 20:00 uur / wo 6 mrt 13:30 uur

In deze intrigerende Japanse film wordt de waarheid vanuit verschillende perspectieven belicht, waardoor we ons afvragen wie het echte monster is. De film volgt het verhaal van de elfjarige Minato, wiens leven wordt verstoord wanneer hij beweert dat zijn leraar hem heeft geslagen en voor de klas een monster heeft genoemd.

Minato's moeder staat machteloos tegenover het schoolhoofd die excuses aanbiedt zonder het probleem aan te pakken.

Maar wie is hier werkelijk het monster? De film onthult de gebeurtenissen vanuit drie oogpunten: Minato's moeder, de leraar en Minato zelf. Zo blijft de waarheid ongrijpbaar en worden we geconfronteerd met onze eigen perceptie van monsters en schuld.

Een meeslepende en diepgaande film die ons laat nadenken over de complexiteit van menselijke relaties en morele dilemma's.

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Songs of Earth
vr 1 mrt 14:00 uur / zo 3 mrt 12:30 uur / di 5 mrt 20:00 uur

Een cinematografisch juweeltje dat de harmonie tussen mens en natuur verkent. Met adembenemende landschappen en een betoverende soundtrack neemt de film de kijker mee op een poëtische reis. Olin geeft de natuur een stem en nodigt uit tot reflectie over onze verbinding met de aarde.

De soundtrack, een mengeling van natuurlijke geluiden en composities, weeft een emotioneel tapijt dat de zintuigen betovert. Het is meer dan een film; het is een ervaring die de kijker uitnodigt om te luisteren, te voelen en een diepere verbondenheid met onze planeet te ontdekken. 

Bestel hier kaarten of koop ze aan de kassa.

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam

Tekst:
Wenneker Cinema

29-02-2024