Inspiratie nodig voor kerstverlichting? Bekijk deze top 10!

Inspiratie nodig voor kerstverlichting? Bekijk deze top 10!

Kan jij niet wachten tot het kerst is? Dan ben je niet de enige, want veel Schiedammers kijken uit naar de gezelligste tijd van het jaar. In Schiedam centrum zijn de straten, bruggen en panden dan ook feestelijk versierd met kerstlampjes. In dit artikel krijg je tips voor kerstverlichting aan en om jouw huis.

Vind jij dit zo leuk dat je bij jou thuis ook buiten kerstverlichting op wilt hangen? Ter inspiratie delen we in dit artikel onze top 10 van de beste kerstverlichting van 2022!

1. Stralende kerstboom met honderden lampjes
We kunnen kerst uiteraard niet voorbij laten gaan zonder een kerstboom en daarom bijten we de spits af met de vlaggenmast kerstboom. Zoals de naam al zegt, bestaat de constructie van dit type kerstverlichting uit een vlaggenmast en hangen hier dus lampjes aan in de vorm van een kerstboom. Bij KerstverlichtingBuiten.com koop je de vlaggenmast kerstboom in diverse groottes, variërend van 1,5 - 12 meter hoog. Voor iedere tuin is er dus wel een geschikt formaat te vinden!

2. Kerstboom aan de deur of het raam
Vind je de vlaggenmast kerstboom iets te groot en wil je liever een kleinere variant voor aan de voordeur of het raam? Ook dan kun je bij KerstverlichtingBuiten.com terecht voor een raam- of deurkerstboom. De lampjes stralen een warm wit licht uit en geven je huis meteen een gezellige sfeer bij aankomst!

3. Kerstkrans versieren en ophangen
Naast de kerstboom is de kerstkrans ook een symbool voor de feestdagen. Bij KerstverlichtingBuiten.com koop je een kerstkrans waar de lampjes al in verwerkt zitten. Eventueel kun je de krans nog verder versieren met leuke kersthangers, maar op zichzelf is de krans dus eigenlijk ook al prachtig om naar te kijken. Met een kerstkrans aan je voordeur geef je iedereen die bij je aanbelt een warm welkom!

4. Winterpaleis met ijspegelverlichting
Wil je van jouw huis in Schiedam een magisch winterpaleis maken? Dan is ijspegelverlichting echt onmisbaar. Dit type kerstverlichting hang je langs de dakgoot en heeft dus iets weg van echte ijspegels, maar de lampjes geven warm licht. Ondanks de naam geeft dit type kerstverlichting buiten dus een warme uitstraling. Iedereen die langs jouw huis in Schiedam wandelt, zal er meteen een kerstgevoel van krijgen!

5. Veelzijdige LED kerstverlichting
Zoek je klassieke kerstverlichting met veel lampjes aan één lang snoer? Dan heb je bij KerstverlichtingBuiten.com een ruime keuze. Er valt bijvoorbeeld te kiezen uit een zwart of wit snoer, warm wit of koel wit licht en een snoer met verschillende lengtes. Ook zijn er snoeren met allerlei gekleurde lampjes als je het echt feestelijk wilt maken. Deze veelzijdige lampjes zijn uiteraard ook geschikt voor buiten en tevens te gebruiken voor andere feestelijke gelegenheden zoals verjaardagen!

6. Slimme kerstverlichting
Ben je helemaal gek op gadgets? Dan is slimme kerstverlichting echt iets voor jou, want deze kun je dus bedienen met een app op je telefoon (iOs of Android). Alle lampjes hebben een eigen chip die in verbinding staat met die app en zijn dus afzonderlijk te bedienen. Je kunt dus je eigen lichteffecten creëren en bijvoorbeeld ook de lampjes op het ritme van de kerstmuziek laten knipperen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos, dus voor de techneut is slimme kerstverlichting echt geweldig!

7. Kerststruiken in de tuin met netverlichting
Groen zoals struiken en hagen versier je met netverlichting. Dit type kerstverlichting zit aan een groot net vast en dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de kerstlampjes. Het resultaat is dan vaak een stuk mooier dan wanneer je één lang snoer over de struik heen wikkelt. Naast struiken en hagen kun je netverlichting ook over andere objecten draperen, zoals beeldjes of stenen.

8. Van loofboom naar kerstboom
Heb je geen dennenbomen in de tuin, maar wel andere soorten bomen? Dan kun je hier ook prima een kerstboom van maken door er boomverlichting in te hangen. Dit type kerstverlichting is speciaal bedoeld voor kale loofbomen en is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Dit type kerstverlichting wordt trouwens ook professioneel gebruikt in Schiedam om de bomen in het centrum te versieren.

9. Magisch effect met lichtgordijnen
Wil je dat de hele buitenkant van je huis met lampjes wordt bezaaid? Dan zijn lichtgordijnen wel iets voor jou, want hier zitten lange slierten met talloze lampjes aan een stuk snoer vast. Lichtgordijnen vormen een adembenemend magisch effect omdat het dus lijkt alsof het hele gebouw licht uitstraalt. Iedereen in Schiedam zal dus jaloers worden op jouw mooie kerstverlichting!

10. Warm zonder vuur met vlamverlichting
Vlamverlichting bestaat uit lampjes die het lichteffect van vuur nabootsen. Je kunt dit type kerstverlichting buiten gebruiken en bijvoorbeeld om blokjes hout in een vuurkorf wikkelen. Zo hoef je niet een vuurtje te stoken, maar kun je wel genieten van het warme en gezellige licht. Als bijkomend voordeel is vlamverlichting ook een stuk veiliger en geeft het geen heftige geur af.

Duurzaam de kerst in met LED lampjes
Alle kerstverlichting die we in dit lijstje hebben opgesomd, is verkrijgbaar bij KerstverlichtingBuiten.com. De verlichting bestaat uitsluitend uit duurzame LED lampjes, dus ze verbruiken veel minder stroom dan normale lampjes. In combinatie met een schemerschakelaar of timer bespaar je dus zoveel mogelijk stroom, zonder in te hoeven leveren op het gemak en de gezelligheid!

Tekst: KerstverlichtingBuiten.com
Foto: Hoogstraat Schiedam (foto door Louise Melchers)
(advertorial)

14-11-2022