Inge Dane maakt lederen tassen

Inge Dane maakt lederen tassen

SCHIEDAM - Inge Dane is docent beeldende vorming aan het mbo in Rotterdam (Zadkine). Zij maakt bovendien lederen damestassen. Jan Willem de Boer vroeg in zijn rubriek 'Wat doe je voor de Kost' aan haar waar een goede damestas aan moet voldoen.

Een damestas heeft in ieder geval enkele vakjes, waaronder goed afsluitbare vakjes, zegt Inge. Ook moet het zo zijn dat als een tas een keer omvalt, de inhoud er niet uitvalt.

En een vrouw wil dat een tas mooi is. Inge gebruikt met name leer, maar ook stof om haar tassen te maken. Ze kijkt om zich heen op straat om inspiratie op te doen voor haar ontwerpen. Het ontwerpproces kan ook omgekeerd in zijn werk gaan: ze heeft een bepaald stuk leer in haar handen en op basis daarvan volgt een bij het specifieke materiaal passend ontwerp. 

Welk tasje neemt de vrouw mee voor het kerstdiner, mocht dat er in de coronatijd toch nog van komen? Bij feestelijke kleding hoort een klein tasje, weet Inge, dan is het minder van belang dat alles wat ze normaal op straat met zich meeneemt in het tasje past. 

Tijdelijk zijn haar tassen te koop in de pop-up shop aan de Hoogstraat 155 in Schiedam.

Foto: Inge Dane (rechts) en Sonja Schwab (eigenaresse Hoogstraat 155) (foto is een fragment uit de video door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam)

 

08-12-2020