Ervaringsdeskundige Mascha Kamphuis gaat in gesprek over haar aandoening

Informatiemarkt over niet-aangeboren hersenletsel

Informatiemarkt over niet-aangeboren hersenletsel

SCHIEDAM - Samen met de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en lokale vrijwilligers houdt de Bibliotheek Schiedam op zaterdagochtend 21 oktober een informatiemarkt over niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Ervaringsdeskundige Mascha Kamphuis zal in de Nieuwe Harg zaterdagmiddag in gesprek gaan over dit onderwerp.

In de Nieuwe Harg is sinds dit voorjaar op elke laatste vrijdag van de maand een NAH-café, waarin mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen.

Informatiemarkt
Tijdens de informatiemarkt ’s morgens (van 10:00 tot 12:00 uur) maakt de bezoeker kennis met allerlei mensen en organisaties die iets betekenen voor mensen die als gevolg van NAH hun leven hebben moeten aanpassen. Dingen die voorheen makkelijk gingen, kosten bijvoorbeeld na een beroerte veel moeite. Op de markt zijn aanwezig:

-Breinlijn: een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel. Een hersenletseldeskundige in de regio kan naar passende zorg en ondersteuning doorverwijzen.
-Hersenletsel.nl Zuid-Holland: deze organisatie zet zich samen met een groot aantal vrijwilligers in voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten.
-Careyn de Plantage
-Passend Lezen
 
In gesprek met Mascha Kamphuis
’s Middags tussen 14:00 en 14:30 uur (inloop vanaf 13:30) wordt Mascha Kamphuis geïnterviewd door Laura Kroes. Mascha Kamphuis is kinderarts en haar leven liep op rolletjes. Na een hersenbloeding en een tumor staat haar leven op zijn kop. Samen met schrijver Ronald Giphart, eveneens een persoonlijke vriend, schreef Kamphuis het boek ‘Ik mis mij ook’ over haar leven na haar ziekte. In de middag vertelt zij hierover en beantwoordt zij vragen van het publiek. Er is tussen 14:45 en 15:30 uur gelegenheid tot napraten. 

Praktische informatie
De informatiemarkt is gratis te bezoeken tussen 10:00 en 12:00 uur. Bezoekers kunnen gewoon binnenlopen bij de bibliotheek in de Nieuwe Harg, gevestigd aan het Hargplein 116, 3121 VG Schiedam. Je kunt naast de deur parkeren en het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het interview met Mascha Kamphuis begint om 14:00 uur, de inloop is vanaf 13:30 uur. Voor dit gesprek is een beperkt aantal gratis kaarten beschikbaar. Je kunt je aanmelden via de website www.debibliotheekschiedam.nl.

Boekhandel Het Schiedams Boekhuis is de hele dag aanwezig en verkoopt boeken over de hersenen en hersenletsel.

Foto: NAH-café (foto door Herman Moor)

16-10-2023