De politie vraagt: wie herkent deze man?

Inbreker slaat 17 keer toe met zelfde methode: 'gaatje boren'

Inbreker slaat 17 keer toe met zelfde methode: 'gaatje boren'

SCHIEDAM/ROTTERDAM/BERKEL EN RODENRIJS - Bij de politie zijn 17 inbraken - onder meer in Schiedam - bekend waarbij de inbreker dezelfde methode heeft toegepast. De inbreker denkt dat het om de man op de foto gaat. In het artikel hieronder zie je meer beelden van de man op de YouTube-video van Bureau Rijnmond. Het kan overigens om meer dan één inbreker gaan.

Afgelopen maanden is een inbreker of een groep inbrekers actief in Schiedam, Rotterdam Noord en Berkel en Rodenrijs. Bij de 17 inbraken die bij de politie bekend zijn, wordt steeds dezelfde methode toegepast. Door een gaatje in kozijnen te boren, krijgt de inbreker toegang tot de woning. In het televisieprogramma Bureau Rijnmond heeft de politie beelden getoond van verdachten.

Onder meer in Schiedam is het donderdag 29 december 2022 raak en wel op de Polderweg. Diep in de nacht wordt een gaatje geboord in een raamkozijn en met specifiek gereedschap krijgt de inbreker de hendel los en het raam open. Onder meer een pinpas wordt gestolen waarmee niet lang na de inbraak een pinpoging wordt gedaan bij een pinautomaat aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Pogingen om geld te pinnen mislukken meerdere keren en de pas wordt geblokkeerd. De verdachte is op de getoonde beelden goed herkenbaar te zien.

Na die nacht in december vorig jaar vonden nog eens 16 bij de politie bekende inbraken plaats in Schiedam, Rotterdam Overschie en recent nog in de nacht van 15 op 16 mei bij een woning aan de Pijlkruidstraat in Berkel en Rodenrijs.

Bij de inbraken zijn allerlei persoonlijke bezittingen gestolen, van sieraden tot autosleutels en auto’s. In alle gevallen werd dezelfde methode gebruikt om binnen te komen. Via een geboord gat in een raamkozijn.

De politie wil niet alleen weten wie de man op de beelden is, of welke mannen dit zijn. Het is goed mogelijk dat meerdere verdachten betrokken zijn.

Hier vind je het online tipformulier van de politie. Je kunt ook bellen met 0800-6070 of anoniem met 0800-7000.

02-06-2023