Grevelingenplein opnieuw ingericht

In plaats van pleintjesvoetbal nu speeltuinplezier voor de kinderen

In plaats van pleintjesvoetbal nu speeltuinplezier voor de kinderen

SCHIEDAM - Gistermiddag was de opening van de speeltuin op het Grevelingenplein in de Gorzen. Jan Willem de Boer van JW TV sprak met Jeske de Kort van Jantje Beton en bewoonster Natascha Dolleman.

door Jan Willem de Boer (videoreportage en foto's)

Gisteren opende wethouder Doğukan Ergin samen met kinderen uit de buurt het vernieuwde Grevelingenplein. "Samen met de buurt zijn we aan de slag gegaan om het plein te vernieuwen en te vergroenen. Met als resultaat een groener plein met meer ruimte voor bewegen en uitdagender spelen voor de kinderen", zo laat de gemeente weten.

De gemeente schrijft over de totstandkoming: "Het afgelopen jaar hebben we behoeften en wensen van buurtbewoners opgehaald. Door te vragen wat er beter kan maar ook wat juist fijne plekken zijn in de wijk. Er is een ontwerpmiddag op het plein geweest waarbij iedereen kon aangeven hoe haar of zijn droomplein eruit ziet. Tenslotte is een ontwerp gekozen met voor ieder wat wils. Zo zijn er verschillende verhogingen aangelegd met daarop nieuwe speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling. Op de heuvel is beplanting aangebracht met een klein fietsparcours. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd om actief bezig te zijn en buiten spelen te stimuleren. Met de buurt is er een insectenhotel gemaakt, er worden bokslessen georganiseerd en voetbalteam FC De Gorzen is weer actief.

De herinrichting van het Grevelingenplein is tot stand gekomen in samenwerking met de buurtbewoners, Gezonde Buurten van Jantje Beton, Provincie Zuid-Holland, Stichting de Groot Fonds en DOCK."

jenske
Jeske de Kort

20-04-2023