In negen zeecontainers gaat binnenkort het Wilton-Fijenoord Museum open

In negen zeecontainers gaat binnenkort het Wilton-Fijenoord Museum open

SCHIEDAM - Op zaterdag 14 mei aanstaande opent het Wilton-Fijenoord Museum in Schiedam zijn deuren. Jan Willem de Boer interviewt initiatiefnemer Adrie van Beek.

Het museum bevindt zich op het terrein van de WAC (Wilton Automobiel Club). Dat is dicht bij de oude oostelijke ingang van de voormalige scheepswerf. In het museum kun je het rijke verleden bekijken en herbeleven van de scheepswerf Wilton-Fijenoord. Het museum komt tot stand door de particuliere initiatiefnemer Adrie van Beek. Vanaf halftwaalf op zaterdag 14 mei vindt de opening plaats in een besloten bijeenkomst.

Het gehele museum bestaat uit negen deels geschakelde zeecontainers. De foto's geven alvast een blik in de containers en de in opbouw zijnde tentoonstelling. Naast op de werf gebruikte machines staan er ook veel boeken, foto's, beelden en Wilton-Fijenoord-snuisterijen in het museum. 

wf2aadvanbeek

Het museum zal na de opening op zaterdag 14 mei aanstaande open zijn op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Adresgegevens:
Admiraal de Ruyterstraat 22
3115 HB Schiedam
Telefoon 010 - 4731346

Website museum:
https://wilton-fijenoord.nl/

Beheerder van de museumwebsite is Dirk Allewelt, die bekendheid geniet als initiatiefnemer en bestuurder van de ‘St. Erfgoed Werf Gusto’, met de websites http://werf-gusto.com/
en https://erfgoed-werfgusto.nl/

N.B. Dit is een update van ons artikel van 29-04-2022, toegevoegd is een interview met Adrie van Beek door Jan Willem de Boer. Je kunt het interview zien door de afbeelding hierboven (afbeelding met het pijltje) aan te klikken.

Foto's: het museum in opbouw (foto's door Adrie van Beek)

wf3aadvanbeek

06-05-2022