Als honkballer speelde hij voor het Nederlands team en als prof in de VS

In memoriam: afscheid van J. (70 jaar)

In memoriam: afscheid van J. (70 jaar)

SCHIEDAM - Vandaag dinsdag 5 april 2022 heeft de tweede uitvaart van gemeentewege plaatsgevonden, waarbij een 'dichter van dienst' een in memoriam samenstelde en een gedicht schreef en voorlas. John van Sliedregt was vanmiddag in het uitvaartcentrum van Frederik Uitvaartverzorging de tweede 'dichter van dienst' die een eenzame uitvaart wat minder eenzaam maakte. Vervolgens heeft het zorgteam van Frederik Uitvaartverzorging de overledene uitgeleide gedaan en is de overledene naar de Beukenhof overgebracht. Daar heeft de crematie plaatsgevonden.

In memoriam: afscheid van J. (70 jaar)

De heer J. (zijn voorletter) is op 28 maart 2022 overleden, op 70-jarige leeftijd. Eind jaren '60, begin jaren '70 was hij een succesvol honkballer. Hij speelde onder andere voor het Nederlands team en stond onder contract in de Verenigde Staten.

De laatste 11 jaar woonde hij in Schiedam, waar hij inwoonde bij een huisgenote. Een kenmerkende man met een gevaarlijk uiterlijk, maar tegelijkertijd met een heel klein hartje. Altijd bereid anderen te helpen.

Zijn topsportcarrière liet sporen na, in de vorm van lichamelijke ongemakken, zoals een versleten knie. Wat voor hem zijn werk in de bouw er niet eenvoudiger op maakte. J. was een enthousiast visser. Hij viste graag op karpers. Binnenkort wilde hij gaan beginnen met zeevissen. Voor dat hij hieraan ging beginnen, moest echter eerst de tuin op orde zijn.

Op 28 maart 2022 is hij, net nadat hij klaar was met zijn werk in de tuin, overvallen door de dood.

Onderstaand gedicht is gebaseerd op een teamfoto uit zijn honkbaltijd en op een gesprek met zijn huisgenote.

thumbnail_eenzame_uitvaart_2_2022

 

Hier lees je een eerder artikel over het initiatief voor een 'dichter van dienst' in Schiedam.

Hier lees je over de eerste uitvaart waarop 'een dichter van dienst' sprak:
Voor haar laatste reis rest slechts een koffer vol levensvreugde

05-04-2022