Imca Marina (81) is op haar best tussen de mensen

Imca Marina (81) is op haar best tussen de mensen

SCHIEDAM - Het is al vele jaren dat Imca Marina optreedt als de gemeente de zestig jaar gehuwde bruidsparen uitnodigt. Ook gisteren was zij weer van de partij, ditmaal in de foyer van het Theater aan de Schie.

De zangeres, inmiddels 81 jaar en als Hindrikje Imca Bijl in haar woonplaats ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, in welke hoedanigheid zij huwelijken voltrekt, zo merkte de burgemeester op. Imca Marina liep wat moeilijker dan gebruikelijk. Dat was het gevolg van een val in haar tuin, liet ze het publiek in het theater weten. De burgemeester hielp haar desgevraagd een handje het podium op, waar ze haar eerste nummer inzette.

im1

Nog voordat dit eerste nummer afgelopen was, daalde ze alweer van het podium af, aan de hand van een toegesnelde fotograaf. Zij mengde zich tussen de aan ronde tafels gezeten bruidsparen, waarvan er verscheidene overigens vergezeld gingen door een van hun kinderen.

im6 (2)

Imca Marina is, als zangeres van het Nederlandse levenslied, op haar best tussen de mensen. De mensen haakten in en zongen mee met hits als Viva España, Harlekino en Vino (Waar blijft de wijn). 

Lees ook ons eerdere artikel van vandaag:
65 diamanten echtparen herbeleven de dag van hun leven

im4

17-06-2022