Winnaar oliebollenwedstrijd eet 13 bollen in 12 minuten; zijn geheim:

'Ik had twee dagen lang helemaal niets gegeten'

'Ik had twee dagen lang helemaal niets gegeten'

SCHIEDAM - Marcel van Klink at vanmiddag om 5 uur in 12 minuten 13 oliebollen. Hij evenaarde hiermee het wereldrecord en won de door Oliebollenkraam Nico Sterrenberg georganiseerde oliebollen-eet-wedstrijd.

door Jan Schrijver

eten3

Gevraagd naar zijn voorbereiding, antwoordde de winnaar: "Ik heb er niet voor getraind. Ik had gewoon twee dagen lang helemaal niets gegeten." Hoe voel je je, iets van misselijkheid of zo? "Ik voel me helemaal prima, heb nergens last van, het zijn ook heerlijke oliebollen natuurlijk." En wat zijn je plannen voor vanavond: "Lekker onderuitgezakt op de bank tv-kijken, Sparta uit tegen PSV, zakje chips erbij." Dus nu gaat Marcel die 13 oliebollen even laten zakken en dan binnenkort een keer naar restaurant De Markies, die de eerste prijs 'een diner voor twee' ter beschikking heeft gesteld. 

neknekmarkies

Om vijf uur vanmiddag hadden de ruim twintig deelnemers allemaal een bord met vijftien oliebollen voor zich staan, naar keuze met of zonder krenten, met of zonder poedersuiker. Nico gaf het startsein en voorzag de wedstrijd van commentaar. Na een minuut of zes waren de eerste afvallers te noteren, maar de strijd om de podiumplekken bleef lang spannend. In de laatste minuten tekende zich een duidelijke kopploeg af, met Marcel van Klink en de naast hem gezeten Arquimes Baley. Het werd uiteindelijk een afgetekende zege, doordat Marcel na een eindspurt dertien bollen bleek te hebben verorberd, terwijl bij Arquimes de motor begon te haperen. Met tien gegeten bollen legde hij beslag op de tweede plaats, goed voor een etentje voor twee ter beschikking gesteld door Eetcafé de Koemarkt. Vanwege het slechte weer werd de wedstrijd vanmiddag niet gehouden voor de oliebollenkraam, maar op het terras onder de parasols van Eetcafé de Koemarkt. 

neknek2epl

Hoe had Arquimes Baley zich voorbereid? "Nou eigenlijk niet, behalve dan dat ik een dag helemaal niets heb gegeten", was zijn antwoord. Hij moest dus alleen Marcel van Klink voor zich dulden, die een dag langer had gevast. Kenden zij elkaar al vóór de wedstrijd? "Nee, ik kende Marcel niet, het was puur toeval dat we bij elkaar aan tafel zaten, was gezellig." En tot afsluiting gingen ze nog even samen op de foto en na elkaar een ferme handdruk te hebben gegeven huiswaarts. 

alletwee

Niet alleen de deelnemers, maar ook het echtpaar Sterrenberg vond de wedstrijd geslaagd: "Volgend jaar weer, en dan hopen op goed weer."

 

07-01-2023