Betty Melkert is overleden

'Ik blijf jullie tot in de hemel volgen'

'Ik blijf jullie tot in de hemel volgen'

SCHIEDAM - Een kleine tien jaar was Betty Melkert-Wijngaarde gastvrouw bij LOOK TV. Toen dit SchieTV werd en Jan Willem de Boer en Henk Groenewegen tot ongewenste personen werden verklaard door het bestuur van dit fusieresultaat, stapten Betty en haar man John Melkert, die ook actief was voor de stadsomroep, meteen op.

"Ik blijf jou en Henk tot in de hemel volgen, zei Betty in april 2018 tegen me. Dat maakte toen grote indruk op me en dat komt nu weer terug in mijn gedachten, nu zij helaas is overleden", zegt Jan Willem de Boer, die de grondlegger is van de lokale radio- en televisie in Schiedam. 

"Deze foto (zie foto boven het artikel, red.) is ook illustratief voor het feit dat we bij de lokale omroep een echte hechte vriendenploeg waren, gebaseerd op relaties die reeds vele jaren teruggingen. Zo zijn Betty en ik beiden als kind opgegroeid in de Van Hallstraat in de Staatsliedenbuurt in Nieuwland, waar de gezinnen het bepaald niet breed hadden. Als ware Betty mijn oudere zus, liep zij er met mij in de kinderwagen rond." 

"Zo ging dat vroeger in onze wijk, er was een enorme verbondenheid tussen de buurtbewoners. Ik herinner me daarbij ook de broer van Betty: Thijs Wijngaarde. Die haalde het betaald voetbal, bij Feyenoord. Als hij dan terugkwam van de training maakte hij vaak nog tijd vrij om met ons kinderen in de wijk op het grasveld tussen de flats een balletje te trappen."

"Ik was er erg blij mee dat Betty Melkert zich als gastvrouw aanmeldde bij LOOK TV, zij was er de ideale persoon voor, ze was gastvrij en belangstellend in andere mensen. En ze was ook heel ervaren in de omgang met mensen. Zo waren zij en haar man jarenlang werkzaam bij het Rijnmond Hotel. Ook hebben ze jarenlang samen een sauna gerund", zo weet Jan Willem de Boer. Ook Pia - de zus van Betty - was een bekende in de Schiedamse horeca. Pia runde met haar man Paul van Bielzen café de Amstelbron. 

Voor de raadsverkiezingen van 2018 stond Betty op de kandidatenlijst van AOV Schiedam, als lijstduwer. Voor het beeld op het Nieuwlandplein is zij de inspiratiebron; daar lees je meer over bij onze collega's van Schiedam24.

Betty Melkert-Wijngaarde overleed donderdag 22 juli 2021 in het EMC aan de gevolgen van een hartstilstand. Donderdag 29 juli a.s. wordt van Betty in besloten kring afscheid genomen op Begraafplaats en Crematorium Hofwijk in Rotterdam Overschie. Betty laat haar man John, dochter Lara en kleindochter Zara achter.

 

27-07-2021