IJsbaan bij Van Vliet is dicht

IJsbaan bij Van Vliet is dicht

SCHIEDAM - IJsbaan Van Vliet in Schiedam op de Stadhouderslaan ging gistermiddag open, maar is vandaag dicht. Dit is in afwachting van groen licht van de gemeente.

De afdeling sport van de gemeente heeft Van Vliet gisteren aan het einde van de dag per e-mail medegedeeld nog niet zeker te weten of Tennispark Van Vliet formeel ook als ijsbaan mag worden aangemerkt. Als het formeel uitsluitend een tennisbaan is, dan mag men op het tennispark in tijden van corona geen activiteiten ontplooien die verder gaan dat wat andere tennisbanen mogen aanbieden en dat is slechts het spelen van enkelspelen op buitenbanen.

De gemeente heeft Van Vliet verzocht het huurcontract toe te sturen, zodat de gemeente kan beoordelen of Van Vliet ook als ijsbaan aangemerkt kan worden formeel. Het huurcontract is inmiddels toegestuurd door Van Vliet. Over het al dan niet open mogen als ijsbaan, daar gaat de gemeente vanmiddag over in overleg.

Commentaar redactie:
Een argument dat hierin meegenomen kan worden, is dat het voor kinderen veiliger schaatsen is op een ijsbaan dan op de diverse vijvers in Schiedam die nog niet voldoende bevroren zijn.

Ook zou in ogenschouw genomen moeten worden dat Tennispark Van Vliet al meer dan een halve eeuw tijdens de zeldzame winters die wij in deze regio kennen als ijsbaan fungeert en dat de familie Van Vliet dat al die keren dat de ijsbaan open kon bijzonder goed heeft georganiseerd.

Update:
Dinsdagavond heeft de gemeente aan Van Vliet laten weten dat de ijsbaar weer open mag, hier lees je ons artikel van dinsdagavond:
https://deschiedammeronline.nl/artikel/details/de-ijsbaan-van-tennispark-van-vliet-gaat-morgen-weer-open

 

 

09-02-2021