Wethouder Frans Hamerslag gaat maandag de Schoolbrengweek openen

"Iedereen lopend of op de fiets naar school"

"Iedereen lopend of op de fiets naar school"

SCHIEDAM - Wethouder Frans Hamerslag doet maandag om 8.30 uur op openbare basisschool Het Startblok de Schiedamse aftrap van de Schoolbrengweek. Daarmee vraagt hij alle ouders en leerlingen om in deze week zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen.

"Samen op de fiets of lopend naar school is een fijne en gezonde manier om te leren deelnemen aan het verkeer. Bovendien is lopen en fietsen naar school leuk; onderweg is er tijd om de verhalen te delen. Als meer ouders en leerlingen lopend of op de fiets naar school komen, is het tijdens de haal- en brengmomenten ook niet zo druk met auto’s bij de school. Daardoor wordt de omgeving van de school rustiger en veiliger", aldus de gemeente.

De aftrap van de Schoolbrengweek vindt dit jaar plaats bij openbare basisschool Het Startblok. Wethouder Frans Hamerslag loopt mee met leerlingen van de groepen 4 en 6, die de week gezond beginnen met 'The Daily Mile'. Dit is een concept waarbij kinderen dagelijks de dag of les onderbreken om 15 minuten in hun eigen tempo een rondje te rennen of te joggen (1 mile). Het doel is blije fittere kinderen door 15 minuten per dag te lopen.

De Schoolbrengweek duurt van 11 tot en met 15 september. De uitvoering van het programma is een samenwerking tussen Team Sportservice Schiedam, de JOGG-regisseur, het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland en de gemeente Schiedam.

Deelname aan de Schoolbrengweek sluit aan bij de visie 'Maak een punt van nul' van ROV Zuid-Holland, een uitvoeringsorganisatie van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, zo besluit de gemeente Schiedam in de aankondiging van de Schoolbrengweek.

Hier lees je over de Schoolbrengweek van vorig jaar.

Foto: Frans Hamerslag (foto door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online)

08-09-2023