IDDF Kopstoot Festival bij 'Stadshaven Brouwerij' Rotterdam

IDDF Kopstoot Festival bij 'Stadshaven Brouwerij' Rotterdam

ROTTERDAM/SCHIEDAM - De op een kilometer vanaf de Grensflat in Schiedam liggende 'Stadshaven Brouwerij' in Rotterdam houdt het IDDF Kopstoot Festival tijdens het in Schiedam gehouden International Dutch Distillers Festival (IDDF).

IDDF Kopstoot Festival vindt plaats op zondag 28 mei van 12.00 tot 23.00 uur bij de Stadshaven Brouwerij. De brouwerij wil met dit evenement, dat onderdeel is van IDDF Around Town, "een brug slaan tussen de wereld van bier en distillaat, met een line-up van zes gerenommeerde distilleerders: Nationaal Jenever Museum, Sau Spirits, Loopuyt, Juniper Bird, Van Linschoten gin en Nolet".  

"We zijn ontzettend enthousiast om het eerste Kopstoot Festival te organiseren in samenwerking met Stadshaven Brouwerij", aldus Brendo Festen van IDDF. 

"Proef de unieke combinaties en ontdek de gewaagde smaken die ontstaan wanneer bier en distillaat samenkomen op een unieke locatie, waar de geschiedenis van Schiedam en Merwehaven samensmelten. Het overgrote deel van Merwehaven was immers tot 1925 onderdeel van Schiedam", zo laat de organisatie in de aankondiging van het festival weten.

"We zijn verheugd om met het Kopstoot Festival bij Stadshaven Brouwerij de link tussen ons en Schiedam, een stad met een rijke distilleertraditie, te leggen", zegt Nina Landl, marketeer van Stadshaven Brouwerij.

Het IDDF Kopstoot Festival biedt meer dan alleen drankjes. Er zijn muzikale optredens, zoals van de bands Rum for Breakfast en de Flamingo’s. Daarnaast zal Rick Arnold a.k.a. Del Disco voor het eerst back-to-back draaien met zijn zoon DJ Quino en zal DJ Enrico de avond afsluiten. Bovendien kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen met een kopstoottour bij Stadshaven Brouwerij. Een speciaal onderdeel van deze tour is het Jenevermuseum, dat als pop-up deel uitmaakt van deze ervaring. Bovendien is er een expositie van het werk van de Schiedamse Roos Kramer van ‘Studio Rosé’ met een gevarieerde collectie aan schilderijen, tekeningen en mixed-media kunstwerken.

De toegang tot het IDDF Kopstoot Festival bedraagt € 10,- per persoon en is inclusief een welkomstdrankje. Het festival vindt plaats op zondag 28 mei 2023, van 12.00 uur tot 23.00 uur, bij Stadshaven Brouwerij, gelegen aan de Galileistraat 24, 3029 AM Rotterdam. 

IDDF
Na de eerste editie van IDDF in 2022, vindt dit voorjaar van vrijdag 26 mei tot en met zaterdag 3 juni 2023 het festival voor de tweede keer plaats in en rond de historische binnenstad van Schiedam. Het festival zal van start gaan met de IDDF Restaurantweek van vrijdag 26 mei tot en met donderdag 1 juni 2023. Ontdek deze week ook meer van Schiedam tijdens IDDF Around Town van 26 mei tot en met zaterdag 3 juni. IDDF wordt afgesloten met het tweedaagse festival IDDF In Concert op 2 en 3 juni op het Glasfabriek-complex.

Hier lees je onze eerdere artikelen over deze brouwerij, over een brouwerij die binnenkort op het Glasfabriek-complex komt en over een Schiedams biermerk met een kopstoot-biertje:
Stadshaven Brouwerij is open nu

Stadshaven Brouwerij aan de Merwehaven is vandaag gestart met brouwen

Over het vuurwerk dat Kees Janse verzorgde

Vergunningaanvraag voor De Glasfabriek voor een:
Brouwerij met 3 brouwketels en 5 vergistingstanks

SCYEDAM komt met Kopstoot, een op jenevervat gelager bier


Foto's: de brouwerij (foto's gemaakt in juli 2021, door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online)

shv

28-04-2023