Een (foto)impressie

IDDF in Concert komt goed uit de startblokken

IDDF in Concert komt goed uit de startblokken

SCHIEDAM - De eerste dag van de eerste editie van het IDDF in Concert is zonder wanklanken verlopen. Het weer werkte mee. Van de muzikanten en het goed opgekomen publiek, naar onze inschatting vooral Schiedammers, straalde het plezier af. Distillateurs en horeca werkten goed samen om een culinaire beleving te bieden. De organisatie leidde alles in goede banen. Tevredenheid en ook trots dat dìt in Schiedam gebeurt, kregen we van veel bezoekers terug als reactie.

door Jan Schrijver (foto's door Louise Melchers)

brucf3

Een festival zonder groot grasveld is het, en juist dat ook is één van de aspecten die dit muziekfestival zo uniek maakt, hoorde je zeggen. De rauwe omgeving van de voormalige Glasfabriek, met de silo's als opmerkelijk decor.

terras

Veel standhouders - horeca en distillateurs - stonden op het terrein of in een opgebouwde tent, maar ook in één van de hallen die het terrein rijk is. Een hal die dankzij de expositie Glashard van het Stedelijk Museum Schiedam een waar kunstwerk op zich geworden is. In die hal kon je proeven. En heel iets anders, je kon er ook gezellig een potje sjoelen (foto hieronder).

shjoelen

ahal

Al met al is het een festivalterrein met allerlei hoekjes. Je kunt eroverheen dwalen en die gezellige hoekjes ontdekken.

ketel1

Je kunt zo dicht mogelijk op het podium staan waar de bands spelen, of juist achteraf iets eten of drinken, gezellig en verstaanbaar bijpraten met degenen die je tegenkomt.

idffblof

Of even lekker onderuithangen in een van de tientallen strandstoelen of hangmatten van S'DAM, ook dat is een optie. 

hang (2)

"Wel apart om dit mee te maken hier, heb tientallen jaren op dit terrein gewerkt, en nog steeds werk ik bij het bedrijf dat nu Owens-Illinois heet en in Schiedam kantoor houdt aan het Stationsplein", zei een bezoekster. "Dit mag vaker in Schiedam." En dat hoorden we niet alleen van haar, maar van menig bezoeker. 

loop2
Tevreden gezichten waren er bij de diverse standhouders, zoals hierboven op de stand van Loopuyt Gin, met v.l.n.r. Luuk Verzijden van Rookbaard, Jan van Stigt Thans van Loopuyt Gin, Luuk Elderkamp van Lucas Drinkwinkel en Jack Kerklaan. 

Morgen, zaterdag 4 juni, is dag 2 van IDDF in Concert op het terrein van De Glasfabriek aan de Buitenhavenweg in Schiedam. 

poort

03-06-2022