Hoogstraat gaat vanaf half april op de schop

Hoogstraat gaat vanaf half april op de schop

SCHIEDAM - De meest besproken straat in Schiedam gaat na zeven jaar opnieuw op de schop. Jan Willem sprak met Maurice Haverkamp, voorzitter van de winkeliersvereniging. De plannen lagen al klaar, maar vandaag werd bekend dat medio april met de uitvoering wordt begonnen.

Er zal geprobeerd worden de overlast zo gering mogelijk te houden. Hoe lang de herbestrating gaat duren wist Maurice Haverkamp, voorzitter winkeliersvereniging, niet te zeggen. Belangrijk is dat de straat weer egaal wordt. Vooral tijdens regenbuien willen er nog wel eens grote plassen blijven staan.

Uiteraard hoopt de gemeente dat de overlast beperkt zal blijven en dat het niet te lang zal duren. In september zijn er immers de Brandersfeesten. De winkeliers op de Hoogstraat zullen zoveel mogelijk op de hoogte worden gehouden van de vorderingen.

Of het fietsen op de Hoogstraat toegestaan zal blijven, is nog de vraag. Veel Schiedammers blijven dit hinderlijk vinden.

Opmerkelijk is timing van de werkzaamheden door de gemeente: ook de Lange Haven, parallel aan de Hoogstraat, is momenteel op de schop. 

Reportage: JW TV Schiedam

 

28-03-2024