In molen De Palmboom

Honey Pari zingt en Serious Bee laat proeven

Honey Pari zingt en Serious Bee laat proeven

SCHIEDAM - Vandaag en morgen zijn er molentours in molen De Palmboom in het kader van het IDDF. Deze bestaat uit een rondleiding, een concert en een proeverij.

De molentour begint met een rondleiding door de molen, waarbij ook de balie (het buitenbalkon) betreden mag worden. Na de rondleiding is er op de tweede zolder van de molen een intiem concert, dat gegeven wordt door jazz-zangeres Honey Pari.

Dat is een mooi 'bruggetje' naar de proeverij, die door Serious Bee Distillers wordt verzorgd op de begane grond van de molen. Serious Bee Distillers is nauw verbonden met Stichting Beeserious, die zich inzet voor het ontwikkelen van resistente bijen. De eigen bijenvolken leveren honing op. Serious Bee Distillers verwerkt honing in gedistilleerd en in mede (honingwijn). 

Alwine van Winsen, mede-eigenaar van Serious Bee Distillers en voormalig directeur van het Jenevermuseum, vertelt over gedistilleerd in het algemeen en het distillatieproces. Zij zal haar woorden verduidelijken door de deelnemers te laten proeven van vier dranken uit de Clutiusproductlijn en twee jenevers, twee gins en een rum van Serious Bee Distillers.

Deelname aan de molentour, die zowel vandaag als morgen tweemaal wordt gehouden (aanvang 14.00 uur en 16.00 uur), kost 11 euro (inclusief een euro administratiekosten) en is inclusief de proeverij.

Kaarten kunnen besteld worden via deze webpagina van IDDF.

 

28-05-2022