In 't Huis te Poort

Hommage aan Pieter van Tilburg met muziek van Bach, Vivaldi, Händel e.a.

Hommage aan Pieter van Tilburg met muziek van Bach, Vivaldi, Händel e.a.

SCHIEDAM - Op 22 januari a.s. gaan goede bekenden van de bezoekers van ’t Huis te Poort het openingsconcert van dit jaar verzorgen: de Noorse hoboïste/blokfluitiste Vivian Berg en de Japanse klaveciniste Noriko Amano.

Sinds de oprichting van de Stichting ’t Huis te Poort hebben zij verschillende optredens verzorgd, in eerste instantie op uitnodiging van de oprichter van de stichting; de eigenzinnige, uitbundige en veel te vroeg overleden pastoor Pieter van Tilburg. Aan hem is het te danken dat ’t Huis te Poort een begrip is geworden voor liefhebbers van intieme en informele culturele activiteiten van hoog niveau. Nog steeds is zijn onconventionele aanpak voor de leden van het huidige bestuur van de stichting – goede vrienden van Van Tilburg – een bron van inspiratie.

In maart 2012, enige dagen na het overlijden van Pieter van Tilburg, verzorgden Vivian Berg en Noriko Amano een onvergetelijk concert. Nu, ruim tien jaar later, zullen ze dat in deze muzikale hommage aan hem opnieuw doen. Bijna vanzelfsprekend staat ‘Onse Vader in Hemelryck’ van de Nederlandse componist Jacob van Eyck (1590-1657) op het programma, maar de hoofdrol is voor de hele groten uit de barok: Bach, Vivaldi, Händel en anderen. Schitterende muziek om het jaar mee te beginnen. Wij hopen u bij dit bijzondere concert de hand te mogen schudden.

Zondag 22 januari 2023, 16.00 uur, 't Huis te Poort, Schiedam
Hommage aan Pieter van Tilburg
Muziek van Bach, Vivaldi, Händel e.a.
Vivian Berg, barokhobo/blokfluit / Noriko Amano, klavecimbel
Toegang € 15,-
't Huis te Poort, Dam 28-30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

Informatie en reserveren: stuur een mail naar Ad van der Kouwe: advanderkouwe@gmail.com onder vermelding van de concertdatum en het aantal kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of eventueel contant voor aanvang van het concert.

Help Stichting ’t Huis te Poort
Allereerst willen wij u graag alle goeds toewensen voor 2023. Natuurlijk hopen wij u in dit nieuwe jaar weer te mogen begroeten bij onze concerten en andere activiteiten. Er ligt veel moois in het verschiet. Wat dat voor dit lopende seizoen gaat worden, kunt u lezen op www.thuistepoort.nl of in onze programmafolder. Maar ook de voorbereidingen voor het seizoen 23-24 zijn al in volle gang; u mag rekenen op een aantal prachtige concerten deels van internationale musici die nog niet eerder in ’t Huis te Poort te horen waren.

Het is geen geheim dat de culturele sector het niet makkelijk heeft. De naweeën van de coronacrisis werken nog steeds door en ook de stijgende energiekosten zijn een serieus probleem. Regelmatig wordt ons dan ook gevraagd hoe de toekomst van de Stichting ’t Huis te Poort kan worden veiliggesteld. U kunt daarbij helpen. Uiteraard zijn donaties (NL25 ABNA 0978 944 674 t.n.v. Stichting ‘t Huis te Poort, Schiedam) van harte welkom, maar u maakt ons al heel blij door gewoon de concerten te blijven bezoeken, en zeker ook door mensen mee te brengen die ’t Huis te Poort (nog) niet kennen. Neemt u een nieuwe introducé mee, dan is voor die persoon de toegang gratis. Een volle zaal is de beste garantie voor ons voortbestaan!

Tekst: Stichting ’t Huis te Poort
Foto: oud-katholieke kerk ’t Huis te Poort op de Dam in Schiedam
(advertentie)

02-01-2023