Hoe verwissel je een Apple watch bandje?

Hoe verwissel je een Apple watch bandje?

Met een ander bandje ziet je Apple watch er meteen anders uit. Gelukkig is het verwisselen zo gedaan, zo kun je de watch altijd matchen met je outfit.

Welk bandje neem je?
Het is belangrijk om het juiste bandje te nemen. Als je veel met de Apple watch sport, neem je bijvoorbeeld een speciaal sportbandje. Heb je de watch vooral aan op werk? Dan kun je beter gaan voor een leren bandje. Wil je iets dat bij elke outfit past? Ga dan voor een Milanees bandje.

Wil je snel een mooi bandje vinden dat bij je past? Google dan bijvoorbeeld naar: apple watch bandjes vrouw

Hoe verwissel je het bandje?
Het bandje verwisselen is snel gedaan. Zo haal je het oude bandje eraf:

1. Leg een pluisvrij doekje neer zodat er geen krassen in je scherm komen. Leg de Apple watch erop met het scherm naar beneden. Je kunt dit uiteraard ook in je hand doen.

2. Naast de hartslagsensor zitten ontgrendelingsknoppen. Druk ze in en schuif het bandje naar de zijkant.

3. Doe hetzelfde bij de andere helft.

Zo maak je het nieuwe bandje vast:
1. Pak het nieuwe Apple watch bandje en schuif het eerste deel in de gleuf. Als het bandje goed vast zit hoor je een klik (doe dit ook bij de tweede helft).

2. Als je geen klik hoort kijk dan even of je het bandje niet op zijn kop erin hebt geschoven.

Heb je nog geen extra bandje? Kijk dan meteen bij 123watches.nl voor een ruim aanbod aan Apple watch bandjes.

Verwisselen van Milanese bandjes
Bij de eerste versie van de Milanese bandjes kon je ze niet helemaal openen. Gelukkig heeft Apple in 2018 het Milanese bandje opnieuw ontworpen. Nu is het verwisselen ervan een stuk makkelijker omdat je ze in hun geheel kunt openen.

Hoe maak je het bandje schoon?
Vooral als je met de watch sport, is de kans groot dat het bandje wel eens vies wordt. Het schoonmaken gaat gelukkig makkelijk en snel. Zo maak je het bandje het best schoon:

1. Maak het bandje schoon met een niet schurend pluisvrij doekje. Als het nodig is, kun je het doekje vochtig maken.

2. Droog het bandje indien nodig af.

Zo maak je een leren Apple watch bandje schoon:
Je kunt het leren bandje schoonvegen met dezelfde doek die je ook voor de andere bandjes gebruikt. Let wel op dat deze bandjes niet waterbestendig zijn, maak ze daarom niet te nat.

Als je water gebruikt, is het belangrijk je bandje daarna 100% te laten drogen. Doe dit niet in het zonlicht, want dan heb je een kans dat het bandje beschadigd raakt.

Tekst: 123watches.nl
Foto: een Apple Store met een vitrine met verschillende Apple watch modellen (foto door  Raysonho @ Open Grid Scheduler / Grid Engine - Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40350425 https://en.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons)

10-10-2022