Lezing van wetenschapsjournalist George van Hal

Hoe ons beeld van de aarde veranderde

Hoe ons beeld van de aarde veranderde

SCHIEDAM – Vrijdag 12 november komt wetenschapsjournalist George van Hal vertellen over 'Het overweldigend grote heelal: hoe de kosmos alles in perspectief plaatst'.

Van Hal: 'Toen Apollo-astronauten de aarde zagen opkomen boven het maanoppervlak markeerde dat een bijzonder moment. Voor het eerst zagen mensen op een ánder hemellichaam dan de aarde onze planeet door de ruimte dobberen. Dat beeld inspireert en zet aan tot introspectie. Want onze planeet lijkt vanaf de grond misschien heel wat, in kosmisch perspectief blijkt ze een fragiele oase in een overweldigend groot heelal.

Tijdens deze lezing leidt George van Hal, 'correspondent kosmos' bij de Volkskrant en auteur van het boek 'Fractie van een pixel' je rond door die reusachtige ruimte om ons heen. Van dichtbij huis tot héél ver weg, in zowel toekomst als tijd.'

Aanleiding van deze lezing is het pas verschenen boek 'Fractie van een pixel' Het boek is verkrijgbaar tijdens de lezing.

Locatie: Jeneverie ’t Spul, Hoogstraat 92 in Schiedam. Aanvang 20:00 uur. Reserveren via: info@schiedamsboekhuis.nl Entree € 5.00

08-11-2021