Inzameling vuil start vroeger dan normaal; de milieustraten eerder dicht

Hitteplan gaat deze week weer van kracht zijn bij Irado

Hitteplan gaat deze week weer van kracht zijn bij Irado

SCHIEDAM - In verband met de verwachting van extreem warm weer geldt van aanstaande donderdag tot en met aanstaande zaterdag bij Irado het hitteplan. De milieustraten gaan eerder dicht (13.00 uur). Het inzamelen van afval begint reeds om halfzeven in de ochtend. Hieronder lees je alle maatregelen.

"Het wordt deze dagen volgens de weersverwachting extreem warm. Daarom heeft Irado besloten de risico’s die deze hitte (vooral ‘s middags) met zich meebrengt voor de medewerkers zoveel mogelijk te beperken. Van donderdag 11 – zaterdag 13 augustus zijn de werktijden aangepast en sluiten de milieustraten eerder", zo laat Irado vanmiddag weten.

"Vanwege de tropische temperaturen treedt bij Irado het hitteplan in werking. Met deze maatregelen willen we oververhitting en uitdroging bij onze medewerkers voorkomen, maar wel de dienstverlening naar inwoners op peil houden." 

Samenvatting van de maatregelen van 11 tot en met 13 augustus:
- Alle milieustraten zijn geopend van 07.00 uur tot 13.00 uur. Kom op tijd want om 13.00 uur sluiten de hekken.
- De inzameling van huishoudelijk afval start vroeger: vanaf 6.30 uur. Zet op je vaste ophaaldag de kliko/minicontainer of rolcontainer om uiterlijk half 7 aan de straat.
- Ook de grofvuilinzameling start vanaf 6.30 uur. Zet ook deze spullen al vroeg aan de straat.
- De medewerkers die het groen onderhouden en de reiniging in de gemeente verzorgen starten ook vroeg en werken vanaf half 7. "Andere maatregelen voor onze medewerkers zijn het verstrekken van drinkwater, ijs en zoute chips om het vocht- en zoutgehalte op peil te houden. En met de aanpaste werktijden kunnen onze medewerkers op tijd verkoeling zoeken", zo meldt Irado.
- De klantenservice is zoals gebruikelijk van 8.00 tot 16.30 uur bereikbaar.

 

08-08-2022