Eengezinswoningen en appartementen

Hier komen zeven nieuwbouwwoningen

Hier komen zeven nieuwbouwwoningen

SCHIEDAM - Op deze plek in de binnenstad van Schiedam komen zeven woningen. De gemeente heeft gisteren officieel bekendgemaakt daartoe een koopovereenkomst te zijn aangegaan met de in Rotterdam gevestigde projectontwikkelaar Urbannerdam B.V.

ach2 (2)

Het gaat om de nieuwbouw van maximaal 7 stadswoningen, bestaande uit 4 eengezinswoningen aan de Lange Achterweg en drie appartementen aan het plein achter het Stedelijk Museum Schiedam. Op deze locatie heb je het weeshuis als overbuurman en het Stedelijk Museum Schiedam als achterbuurman. Het project zal worden gerealiseerd via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. 

Het aan de Hoogstraat in Schiedam gevestigde ARD / AtelierRuimDenkers is de initiatiefnemer van het project en zijn de architecten en stedenbouwkundige van het plan. Architect Vincent Tuinema: “We hebben in deze ‘vergeten’ achterkant van de Hoogstraat een mooie kans gezien om de binnenstad van Schiedam verder af te maken. Tezamen met Urbannerdam Ontwikkeling zijn we vervolgens aan de slag gegaan om van deze kans een project te maken. Enerzijds borduurt ons plan voort op de historische wijze van haaks verkavelen op de straat, anderzijds maakt het plan een volwaardige openbare ruimte ter hoogte van de achterzijde van het Stedelijk Museum Schiedam. Tevens wordt er een collectief, groen binnengebied gecreëerd aan de achterzijde van de nieuwe woningen. De nieuwbouw geeft samen met het Stedelijk Museum en het Weeshuis vorm aan een compact plein midden in de historische binnenstad."

AtelierRuimDenkers-Lange Achterweg-1

De gemeente meldt dat een koopovereenkomst (tevens anterieure exploitatieovereenkomst) is aangegaan met Urbannerdam B.V. Tegen het sluiten van de anterieure exploitatieovereenkomst kan geen bezwaar worden gemaakt en geen beroep worden ingesteld. De aanvraag van de omgevingsvergunning voor de wijziging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor het bouwen zal moeten voldoen aan de gemeentelijke voorwaarden waarbij ook de beeldkwaliteitseisen in acht moeten worden genomen.

Foto's: door De Schiedammer Online
Artist's impression: ontwerp woningen Lange Achterweg: ARD / AtelierRuimDenkers

ach1 (2)

14-09-2021