Hier in Schiedam West komt een lunchroom

Hier in Schiedam West komt een lunchroom

SCHIEDAM - Dit voormalige kantoor van een Schiedams architectenbureau, welk pand modern oogde, is ingrijpend gerenoveerd en straalt nu de sfeer uit van aanpalende panden. Over enige tijd opent in dit gerenoveerde pand (op de foto het rechter pand) aan de Westerkade 18 de By Mout Lunchroom.

Het pand is een initiatief van en is gerelateerd aan de Stichting de Mouterij, welke stichting met name een ontmoetingsplek is voor senioren uit vooral Schiedam Zuid en Schiedam West.

De te openen lunchroom (de openingsdatum is nog niet bekend) is voor iedereen toegankelijk en zal open zijn in de ochtend en de middag van dinsdag tot en met vrijdag. Er zal onder meer de mogelijkheid zijn om koffie of thee te drinken al dan niet met gebak en om een lunch te nuttigen. 

Ouderen die tot de doelgroep behoren van Stichting de Mouterij aan de Westerkade 20, worden in de gelegenheid gesteld actief te zijn in de te openen By Mout Lunchroom.  Ook zal er in de By Mout Lunchroom een winkeltje worden ingericht waarin door de bij de Stichting de Mouterij gemaakte handvaardigheidsproducten te koop zullen zijn. De opbrengst vloeit naar de stichting, zoals ook het batig saldo van By Mout Lunchroom voor het goede doel zal zijn te weten bij te dragen aan de gratis activiteiten voor de senioren. 

 

 

28-02-2024