Het was weer griezelig gezellig in De Velden

Het was weer griezelig gezellig in De Velden

SCHIEDAM - Zaterdag vierde de buurt De Velden in Schiedam Noord Halloween. Alwin Baaij, een inwoner uit deze buurt, zond ons een aantal door Ilona van Hagen van Curly's Clicks Fotografie gemaakte foto's in, waarvan wij een selectie hier publiceren, begeleid door de tekst van Alwin.

INGEZONDEN

veldenhalloween

"Afgelopen zaterdag was het flink griezelen en gillen in de buurt De Velden in Schiedam Noord. In navolging van de eerste editie vorig jaar was er dit jaar wederom een zeer geslaagd Halloween-evenement. Bij meer dan 75 huizen ging de deur open om iedereen te laten schrikken en natuurlijk om een snoepje uit te delen. Het bracht werkelijk honderden buurtbewoners op de been. Griezelig gezellig!

De feestvierders konden de deelnemende huizen herkennen aan een flyer die zichtbaar was aangebracht. Deze was enkele weken voor het evenement door maar liefst 800 huishoudens ontvangen. Het ene huis was nog mooier versierd dan het andere. Er liepen mummies over straat, angstaanjagende heksen en zombies stonden voor de ramen en spoken en griezels achtervolgenden de feestvierders op straat. Heel succesvol was een aantal zelfgebouwde spookhuizen in tenten en schuren. Sommige waren ongekend eng en aangekleed met doodskisten en schrikeffecten.

Drie deelnemende huizen ontvingen zelfs een prijs voor hun creativiteit en namen verrast cadeaucheques van o.a. De Beren, Happy Italy en Pathé in ontvangst. Tevens is er een prijs uitgereikt voor het meest originele kostuum. Ook volgend jaar zijn er weer prijzen te winnen. Dan wordt Halloween in De Velden gevierd op zaterdag 28 oktober. Zorg dat je er bij bent, want anders….!

Groet, 

Alwin Baaij"

Foto's door Curly's Clicks Fotografie

halloween2

03-11-2022