Wim van Hees (78): 'Op naar het eeuwfeest van de winkel. Ik ben nog niet uitgeblust'

Het Schoentje verhuist na 98 jaar van Aleidastraat naar Passage

Het Schoentje verhuist na 98 jaar van Aleidastraat naar Passage

SCHIEDAM - De Aleidastraat raakt zijn schoenenzaak en schoenmaker kwijt. Na bijna een eeuw gaat de winkel verhuizen naar de Passage in Schiedam.

door Jan Schrijver

schoenmakerij

Eigenaar Wim van Hees (78) werd in 1967 eigenaar van deze zaak, die door zijn vader in 1923 was gestart. Wim leerde het vak van zijn vader en van orthopedisch schoenmaker Piet Heinsbroek. Wim van Hees heeft deze week het huurcontract opgezegd van het winkelpand aan de Aleidastraat 64-B. Niet dat hij nu met pensioen gaat, in tegendeel, hij gaat uitbreiden. 

Zijn schoonzoon John Lecluse heeft een schoenmakerij in de Passage, Highstreet Schoenmakerij. Wim van Hees wil nu samen verder met zijn schoonzoon. Daarvoor zal een pand gehuurd gaan worden in winkelcentrum de Passage, zoveel is bijna zeker, al is nog niet duidelijk welk pand het precies zal worden. Er zijn meerdere mogelijkheden in het winkelcentrum, die nu bekeken worden door Van Hees en Lecluse. 

De verhuizing zal voor eind mei rond moeten zijn, aangezien dan het huurcontract in de Aleidastraat afloopt.

"Ik ga zeker door tot het honderdjarig bestaan van de door mijn vader opgerichte zaak en ik denk dat ik dan nog niet uitgeblust zal zijn", zo laat de altijd goedgeluimde Wim van Hees weten. 

Jan Willem de Boer had Wim van Hees voor de camera. Het interview kun je zien en horen door onderstaande afbeelding aan te klikken.

11-02-2021