Het onderzoek naar dood van Arzu (21) is afgesloten

Het onderzoek naar dood van Arzu (21) is afgesloten

SCHIEDAM - Er zijn geen aanwijzingen dat de 21-jarige Arzu, die op 23 oktober dood werd aangetroffen in het water van de Nieuwe Maas bij Vlaardingen, door een misdrijf om het leven is gekomen. Dat is de zojuist door de politie naar buiten gebrachte conclusie van het onderzoek dat het rechercheteam onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft uitgevoerd.

De politie meldt: "Het is zeer aannemelijk dat de Bulgaarse in de late avond van 22 oktober op de Maasboulevard in Schiedam in het water terecht is gekomen en vervolgens is verdronken. Door welke oorzaak zij te water is geraakt, is uit het onderzoek niet gebleken.

Om te achterhalen wat er die avond precies is gebeurd, is een groot onderzoek gestart. Zo werden omwonenden gevraagd of ze die avond iets hadden gezien of gehoord. Ook werden vrienden en vriendinnen van Arzu ondervraagd, camerabeelden bekeken en werd de telefoon van de vrouw onderzocht. Ook is sectie verricht op haar lichaam. Op basis van al deze onderzoeksresultaten kan worden geconcludeerd dat er geen enkele aanwijzing voor een misdrijf is.

De familie van Arzu is door het rechercheteam geïnformeerd over de uitkomst van het onderzoek." 

18-11-2021